Zwangere vrouwen moeten goed op hun gezondheid letten. Tijdens de zwangerschap moeten de omstandigheden voor de baby zo goed mogelijk zijn, omdat er anders complicaties kunnen ontstaan voor de baby. De bloeddruk van de zwangere vrouw mag dan ook niet te laag zijn. Dat een te lage bloeddruk zwangerschap lastiger kan maken, is al jaren bekend. Ook voor de baby is het slecht om in deze omstandigheden in het lichaam aanwezig te zijn. Het is dan ook belangrijk dat er goed gelet wordt op de bloeddruk, om complicaties omtrent de zwangerschap te voorkomen.

Daarnaast is al jaren bekend dat een lage bloeddruk zwangerschap tot een vertraagd proces kan omtoveren. De groei van een baby wordt tegengehouden doordat er complicaties in het lichaam van de vrouw voorkomen. Het is dan ook noodzakelijk om de bloeddruk tijdens de zwangerschap zo snel mogelijk weer op het goede peil te krijgen. Daarbij is het altijd belangrijk dat er samen met de huisarts afspraken gemaakt worden met betrekking tot het benaderen van dit lichamelijke probleem. Het is voor zowel de vrouw als de baby beter als er begonnen wordt met het bestrijden van de lage bloeddruk. Zwangerschap is al stressvol genoeg, dus moet de bloeddruk wel goed zijn.

Er kan op een aantal manieren gezorgd worden dat een te lage bloeddruk tijdens de zwangerschap bestreden zal worden. Er wordt medisch pas gesproken van een te lage bloeddruk wanneer deze lager is dan 50 mm Hg. De huisarts kan meten wat de hoogte van de bloeddruk is. Doordat een te lage bloeddruk kan leiden tot een licht gevoel in het hoofd, kan dit ook leiden tot duizeligheid en zelfs flauwvallen. Het is dus belangrijk dat ook dit bestreden wordt. Tijdens de zwangerschap is het nemen van medicijnen nooit aan te raden, en een huisarts zal deze dan ook niet voorschrijven. Een te lage bloeddruk zal dus op een andere wijze bestreden moeten worden.

Er is vaak rond een specifieke tijd sprake van een lage bloeddruk. Zwangerschap wordt opgedeeld in drie trimesters. Rond de tijd dat het tweede trimester ingaat, krijgen veel vrouwen last van een te lage bloeddruk. Om deze zo zorgvuldig mogelijk te kunnen bestrijden, is het innemen van middelen geen goede oplossing. Daartegen moeten lichamelijke oplossingen gebruikt worden. Door de lichaamshouding te veranderen, zal een te lage bloeddruk bestreden worden. Zo hebben zwangere vrouwen er baat bij om zo min mogelijk op de rug te gaan liggen. Doordat de baarmoeder groter wordt, wanneer de baby groter wordt, zullen de organen rondom deze baarmoeder een kleinere ruimte hebben. Door op de rug te liggen, wordt de ruimte nog kleiner. Dit is een goede manier voor het bestrijden van een lage bloeddruk. Zwangerschap is een risicovolle taak, maar wordt hierdoor wel gemakkelijker gemaakt.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.