Liposculptuur

Liposculptuur is een vorm van liposuctie. Bij liposculptuur worden de vetophopingen op een zeer verfijnde manier verwijderd. Waar tot een paar jaar terug met liposuctie door middel van grote zuigbuizen het dieper gelegen vet werd weggezogen, bestaat liposculptuur anno 2011 uit een meer nauwkeurige en efficiëntere techniek om vet te verwijderen.

Ook liposculptuur is dus een vorm van cosmetische chirurgie waarbij vet weggehaald wordt. Het vet kan weggehaald worden op verschillende plaatsen van het lichaam, van de buik, benen, billen tot de nek, en andere plaatsen van het menselijk lichaam. Liposculptuur is een populaire cosmetische ingreep. In 2006 lieten maar liefst 400.000 patienten vet weghalen. En daarmee is het de populairste cosmetische behandeling in de Verenigde Staten. Liposculpture is aan de andere kant van de Atlantische Ocean dus niet meer weg te denken.

Hoewel er veel verhalen de ronde doen dat mensen na liposculptuur vele kilo's zijn afgevallen, is liposculptuur erop gericht om bepaalde delen van het lichaam een mooiere vorm te geven door middel van het weghalen van onderhuids vet. Zo zullen bijvoorbeeld de bovenbenen of buik er strakker uitzien na een of meerdere liposculptuur behandelingen. Ook zullen er een paar kilo's af zijn als gevolg van het weghalen van het vet. Maar om veel kilo's af te vallen is dit niet de juiste methode.

Voor een geslaagde liposculptuur behandeling is het belangrijk dat deze wordt uitgevoerd door een goede gediplomeerde arts. Daarnaast is het belangrijk dat de patient in een goede conditie verkeert en ten minste een paar maanden niet heeft gerookt. De behandeling kan worden uitgevoerd door middel van een plaatselijke of een gehele verdoving. Het resultaat van liposculptuur hangt af van de lichamelijke conditie van de patient, de gekozen verdoving en de hoeveelheid vet die verwijdert wordt.

Over het algemeen geldt dat hoe meer vet er wordt weggehaald, des te meer risico het met zich meebrengt voor de patient. Dit is dan ook de reden dat een dergelijke behandeling niet te pas en te onpas uitgevoerd zal worden. Natuurlijk luistert de plastisch chirurg naar de wensen die u heeft. Belangrijk is dat hij hierbij bepaald hoe realstisch je beeld is. De vakbekwame arts is er niet om uw dromen stuk te laten spatten, dus luister goed naar zijn conclusie.

Met liposculptuur is het niet alleen mogelijk om vet te verwijderen, het kan ook waar u dat nodig acht ingespoten worden. Natuurlijk alles met beleid en onder toeziend ook (en advies) van de specialist.

Onthoudt als patient goed dat liposculptuur geen vervanging is voor een dieet of regelmatige lichaamsbewegingn. Met liposculptuur kunt u vetophopingen laten verwijderen die u met bovenstaande activiteiten niet kunt laten verdwijnen. Resultaat hiervan: u bent mogelijk onzeker en/of ontevreden met de contouren van uw lichaam. Bent u van plan af te vallen? Doe dit dan eerst voordat u een liposculptuurbehandeling zult ondergaan. Dit is belangrijk omdat uw lichaam niet veel meer van vorm zal veranderen, dit zal zorgen voor een relatief voorspelbaar eindresultaat.

Zoals eerder genoemd is de kans op complicaties groter naar mate de te behandelen persoon een hoger gewicht heeft. De volgende richtlijnen gelden voor de verhouding lengte en maximaal gewicht:

  • 150 cm / 56 kilo
  • 155 cm / 60 kilo
  • 165 cm / 68 kilo
  • 170 cm / 72 kilo
  • 180 cm / 81 kilo
  • 185 cm / 86 kilo

Meer weten?

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.