Het laten doen van plastische chirurgie aan het lichaam is tegenwoordig een normale zaak aan het worden. Wanneer het lichaam niet helemaal naar wens is, kan er door middel van een ingreep gezorgd worden dat alles juist wel naar wens zal zijn. Zo is het tegenwoordig mogelijk om overtollig vet weg te laten zuigen met liposuctie. Vooral voor mensen met veel overgewicht kan dit een goede oplossing zijn. Voor mensen die liever een voller uiterlijk willen hebben, is er tegenwoordig ook een zeer goede oplossing: lipostructuur. In dit artikel is meer informatie te vinden over wat lipostructuur precies is, hoe het medisch gedaan wordt en wat de voor- en nadelen hiervan zijn.

Lipcorrectie met lipostructuur

Lipostructuur wordt aan het lichaam toegepast wanneer bepaalde plekken in het lichaam in elkaar aan het zakken zijn. Het kan voorkomen dat deze delen niet meer precies zijn zoals gewenst. Door de delen weer voller te maken, zal het in elkaar gezakte uiterlijk snel verdwijnen. Met lipostructuur wordt vet in deze delen gespoten. De lichaamsdelen worden hierdoor veel dikker en dit zal direct te zien zijn. Een bekende plek om dit te laten doen zijn de lippen. Deze kunnen, bijvoorbeeld door ouderdom, in elkaar gaan zakken. Met lipostructuur kan een lipcorrectie aangebracht worden. Het vet wordt uit een ander lichaamsdeel gezogen en dan direct gespoten in de lippen.

Lipostructuur voor de billen

De billen zijn voor zowel vrouwen als mannen een deel van het uiterlijk dat er altijd goed uit moet zien. Toch kan het zijn dat de stevigheid van de billen op lange termijn zal gaan verdwijnen. Om dit te voorkomen, of om weer het oude uiterlijk terug te krijgen, kan gekozen worden voor lipostructuur voor de billen. Hierbij wordt in andere lichaamsdelen vet weggezogen, zoals in de buik, waarna het in de billen gespoten zal worden. De billen krijgen een veel voller uiterlijk op deze manier, waardoor de wens werkelijkheid zal worden.

Het gezicht straktrekken met lipostructuur

Naast de lippen, zijn er nog andere delen op het gezicht die door de loop der jaren een stuk slapper kunnen worden. Het gehele gezicht kan strakgetrokken worden met lipostructuur. Door op strategische plekken in het gezicht vet in te spuiten, wordt gezorgd dat de huid weer strak getrokken wordt. Dit geeft het gezicht een jonger uiterlijk. Bij lipostructuur is het gewoon dat het vet uit de dijen of buik wordt gehaald, waarna het in het gezicht gespoten zal worden.

Voor- en nadelen van lipostructuur

Net als bij elke andere plastische ingreep, zijn er voor- en nadelen bij lipostructuur. Allereerst de voordelen. Het volgespoten gebied zal de komende tijd zo blijven. Er kan zelfs gekozen worden voor definitieve lipostructuur, waarbij gezorgd wordt dat er de komende tijd een vollere look verkregen kan worden. Vaak wordt deze optie gekozen bij de lipcorrectie. Een ander voordeel is dat het vaak maar twee of drie ingrepen kost voordat het resultaat naar wens zal zijn.

Een nadeel van lipostructuur is dat er kleine littekens kunnen ontstaan op de plekken waar vet weggezogen en ingespoten wordt. Deze zullen op lange termijn echter niet meer opvallen.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.