Een bekende manier om het lijf er beter uit te laten zien is tegenwoordig plastische chirurgie. Veel vrouwen kiezen er vandaag de dag voor om ergens vet te laten verwijderen. Toch is er ook een nieuwe trend in opkomst, namelijk vet laten inspuiten op plekken in het lichaam waar wel wat volume gebruikt kan worden. Dit noemt met in medische termen lipostructuur. De Coleman methode is een de nieuwste methode om vet in te laten spuiten en wordt lipofilling genoemd. Er zijn een aantal verschillen tussen de traditionele manier van lipostructuur en lipofilling, de wijze van Coleman. In dit artikel vindt u daar meer informatie over.

Lipofilling: Lipostructuur op de Coleman methode

Lipostructuur wordt in de medische wereld al een aantal jaren gebruikt om vet in te spuiten bij bijvoorbeeld de billen, het gezicht en andere plekken op het lichaam. Op deze manier wordt de huid op deze plekken strakgetrokken, zodat het er beter uit zal zien. De Coleman methode maakt hierbij op een andere manier gebruik van het vet. Bij lipostructuur wordt er gebruikgemaakt van vet dat ergens anders uit het lichaam gehaald wordt. Doordat er in een keer een stuk vet weggehaald wordt, zullen de cellen uit dit vet na verloop van tijd krimpen en verdwijnen. Er moet dus na enkele maanden opnieuw een behandeling gedaan worden.

Bij lipofilling, de Coleman methode, is dit echter volledig anders. Hierbij wordt vet gebruikt dat niet na verloop van tijd krimpt. Dit heeft voor u als voordeel dat u dus ook niet meerdere behandelingen hoeft te ondergaan, één is genoeg. Bij lipofilling met de Coleman methode wordt het vet eerst behandeld, waardoor de cellen niet zullen sterven. Het volume dat gecreëerd wordt met dit vet zal dan ook niet verdwijnen. Na de speciale behandeling wordt het vet pas ingespoten op uw gewenste plek, zodat er voor langere tijd een goed volume en een strakke huid ontstaat.

Voordelen van lipofilling met de Coleman methode

Er zitten dan ook veel voordelen aan lipofilling met de Coleman methode. Ondanks dat de chirurgische behandeling meer tijd in beslag neemt, zal het resultaat aanzienlijk beter zijn. Dit heeft voor u als voordeel dat alles er een stuk beter uit zal gaan zien. Bij lipostructuur zult u na enkele maanden merken dat het allemaal begint in te zakken. Bij lipofilling met de Coleman methode is dit gelukkig niet het geval en hoeft u hierover ook geen zorgen te hebben.

Naast de verminderde zorgen aan uw kant is een ander voordeel van de Coleman methode dat u niet terug hoeft voor meerdere behandelingen. U bespaart dan ook veel tijd met de lipofilling. Het resultaat is ook nog eens een stuk beter, want u zult direct resultaat zien van uw ingreep. Bij lipostructuur kan dit nog weleens tegenvallen, wat erg jammer is. Lipofilling met de Coleman methode is dan ook de toekomst van plastische chirurgie.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.