Een longontsteking kan vervelende symptomen met zich meebrengen. Het is daarom prettig als je hier zo snel mogelijk van kunt herstellen en weer door kunt gaan met het dagelijks leven. Het herstel van een longontsteking duurt altijd een aantal dagen, en gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om te zorgen dat je iets sneller beter wordt en je achteraf snel goed zult voelen. Bij het herstel van een longontsteking komt in ieder geval veel rust kijken. Je zult de normale gang van zaken niet volhouden, want het lichaam heeft tijd nodig om alles helemaal goed te herstellen. Hoe meer rust je gedurende het herstel pakt, hoe korter het herstel zal zijn.

Een longontsteking kan vervelende symptomen met zich meebrengen. Het is daarom prettig als je hier zo snel mogelijk van kunt herstellen en weer door kunt gaan met het dagelijks leven. Het herstel van een longontsteking duurt altijd een aantal dagen, en gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om te zorgen dat je iets sneller beter wordt en je achteraf snel goed zult voelen.

Bij het herstel van een longontsteking komt in ieder geval veel rust kijken. Je zult de normale gang van zaken niet volhouden, want het lichaam heeft tijd nodig om alles helemaal goed te herstellen. Hoe meer rust je gedurende het herstel pakt, hoe korter het herstel zal zijn.

Hoe lang duurt het herstel van een longontsteking?

Dit hangt helemaal af van de behandeling die jij ondergaat. Als je uitsluitend rust neemt, wat zeker niet wordt aangeraden, dan kan de ontsteking lang aanhouden. Het is belangrijk dat je naast rust ook medicatie neemt. Alleen dan zal de ontsteking sneller verdwijnen en zal het herstel aanzienlijk sneller gaan. De medicatie kan het herstel met enkele dagen verkorten.

Zo duurt het herstel van een longontsteking normaal gesproken 10 dagen, en kan het dankzij antibiotica verkort worden met 2-3 dagen. Ga daarom in het geval van een longontsteking altijd langs de huisarts. De huisarts zal daarbij enkele tips geven die helpen om het herstel te versnellen, zodat jij snel weer aan het werk kan of naar school kunt.

Belangrijk bij het herstel

Als je wilt herstellen van een longontsteking dan zul je zelf een aantal dingen moeten doen. Zorg er allereerst voor dat je de antibiotica van de huisarts krijgt voorgeschreven. De huisarts schrijft altijd een kuur voor, en het is van groot belang om de volledige kuur af te ronden. De bacterie die longontsteking veroorzaakt kan terugkeren indien je de kuur vroegtijdig afrondt. Dit zal er onder andere toe leiden dat de longontsteking terugkeert en dat je weer helemaal opnieuw moet herstellen.

Zorg er daarbij voor dat je voldoende vitaminen binnenkrijgt. Je zult tijdens een longontsteking minder honger hebben, vooral als je ook met koorts te maken hebt. Door voldoende fruit, en vooral vitamine C, binnen te krijgen, versterk je de weerstand en help je het lichaam om de bacterie aanzienlijk sneller te bestrijden.

Terwijl je rust aan het nemen bent kun je uiteraard wel televisiekijken. Het is niet nodig om de hele dag te slapen. Zolang je rust neemt, en zo min mogelijk naar buiten gaat, zul je een goed herstel hebben en zal de longontsteking snel voorbij zijn.

Let op de mensen om je heen

Het is goed om te weten dat een longontsteking niet besmettelijk is. Je loopt tijdens het herstel dus niet het risico dat je iemand die jou verzorgt kunt besmetten. De bacterie die de longontsteking veroorzaakt kan echter wel vooraf aan de longontsteking worden overgedragen. Er is daarom altijd een kans dat mensen waar jij vooraf aan de ontsteking contact hebt gehad ook een longontsteking krijgen. In veel gevallen betekent dit dat je samen bezig zult zijn met het herstel van de longontsteking.

 

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.