Niet Ongesteld?

Menstruatiepijn

Menstruatiepijn (dysmenorroe) is een kloppende pijn of kramp in de onderbuik. Veel vrouwen ervaren de menstruele krampen vlak voor en tijdens hun menstruatie. Voor sommige vrouwen is de pijn alleen maar vervelend. Voor anderen kan het zo erg zijn zijn dat de dagelijkse activiteiten verstoord worden voor een paar dagen per maand.

lees meer

Niet ongesteld

Ongesteld zijn duurt ongeveer 7 dagen. Hierbij kun je heftige bloedingen hebben.

Hoe weet je of je zware bloedingen hebt? Als je je tampon of maandverband na minder dan 2 uur moet verwisselen omdat je anders doorlekt. Als je dit soort bloedingen hebt kun je een arts raadplegen.

Hevige of langdurige bloedingen kunnen lijden tot bloedarmoede. Anemie is een veel voorkomend probleem dat er voor kan zorgen dat zich moe of zwak voelt. Als u een bloeding probleem hebt, kan dit leiden tot andere gezondheidsproblemen.

lees meer

De menstruatie mythen

Menstruatie Mythen

  • Elke vrouw haar cyclus is 28 dagen.
  • Elke vrouw zal of moet elke maand bloeden.
  • Elke vrouw zal of moet ovuleren elke cyclus.
  • Als een vrouw bloedt, ze is niet zwanger.
  • Een vrouw kan niet ovuleren of zwanger te raken terwijl ze menstrueren.

Bovenstaande uitspraken zijn mythen. Elke vrouw is anders!

lees meer

Krampen

Vrouwen kunnen ervaren een verscheidenheid aan sensaties voor, tijdens of na hun menstruatie. Veel gehoorde klachten zijn onder andere rugpijn, pijn in de binnenkant van de dijen, opgeblazen gevoel, misselijkheid, diarree, constipatie, hoofdpijn, gevoelige borsten, prikkelbaarheid en andere stemmingswisselingen. Vrouwen ervaren ook positieve gevoelens zoals opluchting, release, euforie, nieuw begin, leven in te blazen, verbinding met de natuur, creatieve energie, opwinding, toegenomen libido en meer intense orgasmen.

lees meer

Ongsteld cyclus

Heb je je ooit afgevraagd hoe de verbinding tussen de 28 dagen van uw lichaam cyclus en de cyclus van de maan? Hier is de theorie. In de dagen voor elektriciteit, werden de lichamen van vrouwen beinvloed door de hoeveelheid maanlicht zagen we. Net zoals zonlicht en maanlicht planten en dieren van invloed zijn op onze hormonen veroorzaakt door het niveau van het maanlicht. En alle vrouwen fietsten samen. Vandaag, met kunstlicht overal, dag en nacht, onze fietsen niet meer overeenstemmen met de maan. Dit artikel is gewijd aan het verkennen van de menstruatie: feit en fictie, toen en nu.

lees meer

Onregelmatig ongesteld

Onregelmatig ongesteld

Wat is menstruatie en wat is de menstruele cyclus?
De menstruele cyclus is het proces waarbij het lichaam van een vrouw klaar wordt voor de kans op een zwangerschap elke maand.

menstruatie of ongesteldheid is de week van de menstruele cyclus waarin bloed en weefsel worden afgevoerd uit de vagina.

Wat is onregelmatig ongesteld zijn?

lees meer

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.