De menstruatie mythen

Het is waar dat de meeste vrouwen hebben cycli, die ongeveer 28 dagen. Maar kan een vrouw zijn gezond en normaal en hebben slechts 3 of 4 cycli per jaar. [Hoewel variaties kunnen zijn gezond en normaal, kunnen ze ook een teken zijn van een ernstige onderliggende probleem. Bijvoorbeeld, een recent nieuwsartikel gesuggereerd dat onregelmatige menstruatiecyclus kan diabetes type 2 te voorspellen.]

Menstruatie Mythen

  • Elke vrouw haar cyclus is 28 dagen.
  • Elke vrouw zal of moet elke maand bloeden.
  • Elke vrouw zal of moet ovuleren elke cyclus.
  • Als een vrouw bloedt, ze is niet zwanger.
  • Een vrouw kan niet ovuleren of zwanger te raken terwijl ze menstrueren.

Bovenstaande uitspraken zijn mythen. Elke vrouw is anders.

Het is waar dat de meeste vrouwen hebben cycli, die ongeveer 28 dagen. Maar kan een vrouw zijn gezond en normaal en hebben slechts 3 of 4 cycli per jaar. [Hoewel variaties kunnen zijn gezond en normaal, kunnen ze ook een teken zijn van een ernstige onderliggende probleem. Bijvoorbeeld, een recent nieuwsartikel gesuggereerd dat onregelmatige menstruatiecyclus kan diabetes type 2 te voorspellen.]

Ovulatie komt ongeveer 14-16 dagen voordat vrouwen hun periode (niet 14 dagen na het begin van de periode) hebben. De tweede helft van de cyclus, de eisprong tot de menstruatie, is vrij consequent dezelfde lengte, maar het eerste deel verandert van persoon tot persoon en van cyclus tot cyclus. In zeldzame gevallen kan een vrouw twee maal ovuleren in een maand, een keer van elke eierstok.

Conceptie / bevruchting van de eicel, kan alleen plaatsvinden na de ovulatie. Het ei blijft in leven ongeveer 24 uur een keer uit de eierstok vrijkomt. Sperma kan in leven te blijven in het lichaam van een vrouw gedurende 3-4 dagen, maar mogelijk zolang 6-7 dagen. Als een paar gemeenschap heeft voor of na de eisprong optreedt, kan ze zwanger worden, omdat de levende zaadcellen zijn al in het lichaam van de vrouw wanneer de eisprong plaatsvindt. Zo kan een vrouw zwanger te worden van geslachtsgemeenschap voor ongeveer 7-10 dagen in het midden van haar cyclus. (Zie Vruchtbaarheid Awareness voor een volledige beschrijving van de zichtbare tekenen van de ovulatie.)

Periodieke onthouding is een methode van geboorteregeling, waar vrouwen controleren hun cycli per dag om de eisprong te identificeren. Ze leren om de ovulatie te voorspellen te voorkomen of aan te moedigen de zwangerschap. Het vereist training en ijverig bijhouden.

Van ons werk het verstrekken van abortus, weten we dat sommige vrouwen kunnen zwanger te zijn en blijven periodes op hetzelfde moment. We weten ook van de gevallen waarin vrouwen zwanger zijn geworden tijdens hun menstruatie.

Menopauze

Technisch menopauze is de laatste menstruatie van het leven van een vrouw en het climacterium is tijd voorafgaand aan en na deze gebeurtenis. In het algemeen gebruik, de menopauze heeft betrekking op het gehele proces. Voor de meeste vrouwen de menopauze optreedt tussen de leeftijd van veertig en zestig en vindt plaats over een periode van 6 maanden tot drie jaar.

De menstruele cyclus gaat meestal door middel van veel veranderingen, sommige traag en sommige plotselinge, voordat u stopt helemaal. Een vrouw periodes kunnen worden onregelmatig, dichter bij elkaar of verder uit elkaar. Ze kan overslaan een periode of twee, of spotten op andere momenten in haar cyclus.

Een gemeenschappelijke ervaring is het verlies van grote hoeveelheden bloed met een periode en de passage van grote stolsels. Als een vrouw de beëindiging van haar tijd nadert, kan ze niet ovuleren voor een cyclus of meerdere cycli. In dit geval heeft het endometrium niet ontvangen van de chemische-bericht naar verdikking te stoppen. Het groeit en groeit tot aan de zware massa veroorzaakt een zware stroom.

Signalen van de menopauze zijn opvliegers of opvliegers, veranderingen in het slaappatroon, hoofdpijn of migraine, hoge energie, hoge creativiteit en / of stemmingswisselingen. Net als bij PMS, sommige van deze symptomen zijn hormonale onevenwichtigheden veroorzaakt door slechte voeding.

Wist u dat?

Vrouwen verliezen tussen de 20 en 80 cc's (1-2 gram) van het bloed tijdens een normale periode. Een op de zes bevruchte eitjes natuurlijk resulteert in een miskraam, worden waarvan sommige weer opgenomen door het lichaam en de vrouw is zich niet bewust dat ze zwanger is geweest. De lengte van de menstruele cyclus van een vrouw (het aantal dagen vanaf de eerste dag van een periode tot de eerste dag van de volgende) wordt bepaald door het aantal dagen dat het duurt haar eierstok vrij te geven een ei. Zodra een ei wordt vrijgegeven, is het ongeveer 14 dagen tot aan de menstruatie, voor bijna alle vrouwen.

Alternatieven voor Omgaan met menstruatie

Chloorvrij biologisch afbreekbaar 100% katoen tampons onlangs op de markt in reactie op milieubewuste feministen. Onderzoek heeft aangetoond dat organochloorverbindingen kan worden gekoppeld aan kanker. Vrouwen die chloorvrij tampons zijn niet zetten chloor in hun lichaam, noch worden zij ondersteuning van een industrie die enorme volumes van industrieel afval met chloor produceert. Als uw gewone pad of tampon is niet chloorvrij, schrijven en dringen er bij hen van 100% katoen maandverband en tampons te maken zonder chloor. Natuurlijke sponzen uit de oceaan (niet cellulose) worden door sommige vrouwen. Vervolgens worden ze bevochtigd rechtstreeks in de vagina. Een volle ze verwijderd, gewassen met water, en opnieuw gebruikt. Wasbare herbruikbare doek pads zijn ook beschikbaar. De menstruele cap is een ander herbruikbaar alternatief. Het is vergelijkbaar met de pessarium, maar gedragen nabij de vagina op dezelfde plaats als tampon. Een volle is het eenvoudig verwijderd, gewassen en opnieuw. Een pessarium is ook met succes gebruikt op deze manier. De Keeper - een speciaal gemaakte herbruikbare apparaat voor het opvangen van de maandelijkse stroom. Doek (wasbaar) pads - dit is wat de meeste vrouwen rond het woord altijd al hebben gebruikt.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.