Krampen

Vrouwen kunnen ervaren een verscheidenheid aan sensaties voor, tijdens of na hun menstruatie. Veel gehoorde klachten zijn onder andere rugpijn, pijn in de binnenkant van de dijen, opgeblazen gevoel, misselijkheid, diarree, constipatie, hoofdpijn, gevoelige borsten, prikkelbaarheid en andere stemmingswisselingen. Vrouwen ervaren ook positieve gevoelens zoals opluchting, release, euforie, nieuw begin, leven in te blazen, verbinding met de natuur, creatieve energie, opwinding, toegenomen libido en meer intense orgasmen.

Baarmoeder kramp is een van de meest voorkomende onaangename sensaties vrouwen hebben tijdens de menstruatie. Er zijn twee soorten van kramp. Krampachtige kramp wordt waarschijnlijk veroorzaakt door prostaglandinen, stoffen die de spierspanning beïnvloeden. Sommige prostaglandinen veroorzaken relaxatie, en sommige leiden tot benauwdheid. Een dieet rijk aan linolzuur en liblenic zuren, gevonden in groenten en vis, verhoogt de prostaglandines voor de ondersteuning van de spieren te ontspannen.

Congestief kramp zorgt ervoor dat het lichaam vocht vasthoudt en zout. Om congestief kramp tegen te gaan, te voorkomen tarwe en zuivelproducten, alcohol, cafeïne en geraffineerde suiker.

Natuurlijke opties om kramp te verlichten:

 • Verhoog de oefening. Dit zal bloed en zuurstof circulatie in het lichaam, met inbegrip van het bekken.
 • Probeer niet met behulp van tampons. Veel vrouwen vinden tampons te verhogen kramp. Selecteer niet een spiraaltje (intra uterine device) als methode van geboorteregeling.
 • Vermijd rood vlees, geraffineerde suikers, melk en vet voedsel.
 • Eet veel verse groenten, volle granen (vooral als je constipatie of indigestie ervaren), noten, zaden en fruit.
 • Vermijd cafeïne. Het vernauwt de bloedvaten en verhoogt de spanning.
 • Mediteer, krijgen een massage.
 • Heb je een orgasme (alleen of met een partner).
 • Drink gember thee (vooral als je vermoeidheid te ervaren).
 • Zet cayennepeper op voedsel. Het is een vaatverwijdend en verbetert de bloedsomloop.
 • Adem diep in, ontspan, merk waarbij je spanning in je lichaam en laat het gaan.
 • Ovarian Kung Fu verlicht of zelfs elimineert menstruatiekrampen en PMS, het zorgt er ook voor een soepele overgang in de menopauze
 • Neem tijd voor jezelf!

Anekdotische informatie suggereert het elimineren van Nutra-Sweet uit de voeding wordt aanzienlijk verlichten menstruele krampen. Als je drinkt suikervrije frisdrank of andere vormen van Nutra-Sweet, probeer dan af te schaffen volledig voor twee maanden en zien wat er gebeurt.

Lifestyle

De hormonen in ons lichaam zijn bijzonder gevoelig voor dieet en voeding. PMS en menstruele krampen zijn geen ziekten, maar eerder, symptomen van een gebrekkige voeding.

Premenstrueel syndroom of PMS

PMS is bekend door vrouwen al vele vele jaren. Echter, in de laatste 30 jaar of zo, hebben farmaceutische bedrijven gericht en een markt gecreëerd om dit normaal onderdeel van de cyclus van een vrouw te behandelen als een ziekte. Deze bedrijven dan profiteren van de verkoop van geneesmiddelen en behandelingen.

Premenstrueel syndroom verwijst naar de verzameling van symptomen of sensaties vrouwen ervaren als gevolg van de hoge hormoonspiegels voor, en soms ook tijdens hun menstruatie.

Een soort van PMS wordt gekenmerkt door angst, prikkelbaarheid en stemmingswisselingen. Deze gevoelens zijn meestal opgelucht met het begin van de bloeding. Waarschijnlijk is dit type heeft betrekking op de balans tussen oestrogeen en progesteron. Als oestrogeen overheerst, angst optreedt. Als er meer progesteron, kan depressie zijn van een klacht.

Sugar verlangen, vermoeidheid en hoofdpijn duiden op een ander type van PMS. Naast suiker, kunnen vrouwen hunkeren naar chocolade, wit brood, witte rijst, gebak, en noedels. Deze hunkeren naar voedsel kunnen worden veroorzaakt door de verhoogde gevoeligheid voor insuline in verband met een verhoogde hormoon niveaus voor de menstruatie. In dit geval kunnen vrouwen ervaren symptomen van een lage bloedsuikerspiegel, hun hersenen zijn het signaleren van een behoefte aan brandstof. Een consistente dieet dat complexe koolhydraten bevat zal zorgen voor een constante stroom van energie naar de hersenen en het tegengaan van het wel en wee van de bloedsuikerspiegel variaties.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.