Wordt je niet ongesteld

Ongesteld zijn duurt ongeveer 7 dagen. Hierbij kun je heftige bloedingen hebben.

Hoe weet je of je zware bloedingen hebt? Als je je tampon of maandverband na minder dan 2 uur moet verwisselen omdat je anders doorlekt. Als je dit soort bloedingen hebt kun je een arts raadplegen.

Hevige of langdurige bloedingen kunnen lijden tot bloedarmoede. Anemie is een veel voorkomend probleem dat er voor kan zorgen dat zich moe of zwak voelt. Als u een bloeding probleem hebt, kan dit leiden tot andere gezondheidsproblemen.

Oorzaken

Mogelijke oorzaken zijn:

 

Baarmoeder-gerelateerde problemen

Gezwellen of tumoren in de baarmoeder die vleesbomen of poliepen worden genoemd. Kanker in de baarmoeder of baarmoederhals. Bepaalde soorten anticonceptie, bijvoorbeeld een intra-uterine inrichting (IUD). Problemen in verband met zwangerschap, zoals een miskraam of buitenbaarmoederlijke zwangerschap, kan leiden tot abnormale bloedingen. Een miskraam is wanneer een ongeboren baby (ook wel een foetus) overlijdt in de baarmoeder. Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap is wanneer een baby begint te groeien buiten de baarmoeder (uterus), die niet veilig zijn.

Hormoon-gerelateerde problemen

Andere ziekten of aandoeningen Bleeding-gerelateerde aandoeningen, zoals de ziekte van von Willebrand (VWD) of functie van de bloedplaatjes stoornis. Nonbleeding-gerelateerde aandoeningen zoals lever-, nier-, of ziekte van de schildklier; eileiderontsteking, en kanker.

Daarnaast kunnen bepaalde geneesmiddelen, zoals aspirine, leiden tot toename van bloedingen. Artsen zijn niet in staat geweest om hiervan het probleem te vinden.

 

Verschijnselen

Het kan zijn dat u:

Maandverband of tampon moet wisselen in de nacht Als u menstruatie langer dan 7 dagen duurt. Hele hevig bloedingen heeft Dat je zo'n hevige menstruatie heeft dat je je normale dagelijkse dingen niet meer kunt doen Dat u constant pijn heeft in het onderste gedeelte van uw buik Dat u vaak moe bent, gebrek aan energie heeft, of een tekort aan adem heeft.

 

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.