Ongesteldheidscyclus

Heb je je ooit afgevraagd hoe de verbinding tussen de 28 dagen van uw lichaam cyclus en de cyclus van de maan? Hier is de theorie. In de dagen voor elektriciteit, werden de lichamen van vrouwen beïnvloed door de hoeveelheid maanlicht zagen we. Net zoals zonlicht en maanlicht planten en dieren van invloed zijn op onze hormonen veroorzaakt door het niveau van het maanlicht. En alle vrouwen fietsten samen. Vandaag, met kunstlicht overal, dag en nacht, onze fietsen niet meer overeenstemmen met de maan. Dit artikel is gewijd aan het verkennen van de menstruatie: feit en fictie, toen en nu.

Heb je je ooit afgevraagd hoe de verbinding tussen de 28 dagen van uw lichaam cyclus en de cyclus van de maan? Hier is de theorie. In de dagen voor elektriciteit, werden de lichamen van vrouwen beïnvloed door de hoeveelheid maanlicht zagen we. Net zoals zonlicht en maanlicht planten en dieren van invloed zijn op onze hormonen veroorzaakt door het niveau van het maanlicht. En alle vrouwen fietsten samen. Vandaag, met kunstlicht overal, dag en nacht, onze fietsen niet meer overeenstemmen met de maan. Dit artikel is gewijd aan het verkennen van de menstruatie: feit en fictie, toen en nu.

De filosofische fundering van de Feministische Women's Health Center is "Kennis is macht." Wij geloven dat wanneer vrouwen volledig, onpartijdige informatie, zijn zij bevoegd om hun eigen beslissingen te nemen die leiden tot gezond hele leven te maken. Een belangrijke rol van de FWHC is tot informatie, middelen voor aanvullende informatie en een analyse van de informatie die we presenteren geven. Hier beschrijven we een typische 28 dagen menstruele cyclus en we beginnen aan de dominante Amerikaanse culturele veronderstellingen uitdagen over menstruatie.

Overweeg voor een ogenblik alles wat je hebt gehoord over menstruatie. Die voor het eerst verteld? Wat hebben ze het noemen? Hoe wordt de menstruatie bekeken door je cultuur? Welke taboes hebben beïnvloed je? Hoe je partner zich voelt over uw periode? Welke invloed heeft reclame gehad op uw kennis en houding? Wat is de motivatie van de adverteerder? Is uw ervaring nu anders dan eerder in je leven?

Eerst zullen we de fundamentele biologie van de menstruatie te bespreken, dan zullen we kijken naar oude tradities. Basis Biologie: de cyclus begint

Wist u dat wanneer een meisje wordt geboren, ze alle eieren haar lichaam ooit zal gebruiken, en nog veel meer, misschien wel 450.000 heeft? Ze worden opgeslagen in haar eierstokken, elk in zijn eigen zak noemen we een follikel. Als ze volwassen wordt in de puberteit, haar lichaam begint de productie van verschillende hormonen die ervoor zorgen dat de eieren om te rijpen. Dit is het begin van haar eerste cyclus, het is een cyclus die zal haar hele leven te herhalen tot het einde van de menopauze.

Laten we beginnen met de hypothalamus. De hypothalamus is een klier in de hersenen die verantwoordelijk zijn voor het reguleren van het lichaam van de dorst, honger, slaap patronen, libido en endocriene functies. Het geeft de chemische boodschapper follikel stimulerend hormoon releasing factor (FSH-RF) naar de hypofyse, een andere klier te vertellen in de hersenen, om zijn werk te doen. De hypofyse scheidt vervolgens follikel stimulerend hormoon (FSH) en een beetje Leutenizing hormoon (LH) in de bloedbaan die ervoor zorgen dat de follikels om te beginnen te rijpen.

De rijpende follikels laat vervolgens een ander hormoon, oestrogeen. Aangezien de follikels rijpen gedurende zeven dagen ze scheiden meer oestrogeen in de bloedstroom. Oestrogeen zorgt ervoor dat het slijmvlies van de baarmoeder in te dikken. Het veroorzaakt het baarmoederhalsslijm veranderen. Als het oestrogeen niveau een bepaald punt bereikt, zorgt ervoor dat de hypothalamus vrij te geven Leutenizing Hormone releasing factor (LH-RF) waardoor de hypofyse om een ??grote hoeveelheid van Leutenizing hormoon (LH) vrij te geven. Deze sterke stijging van de LH activeert het meest rijpe follikel te barsten open en laat een ei. Dit heet ovulatie. [Veel pil werkt door het blokkeren van deze LH-piek, en verhindert daarmee het vrijkomen van een eicel.]

Ovulatie

Als de ovulatie nadert, de bloedtoevoer naar de eierstok toe en de ligamenten contract, het trekken van de eierstok dichter bij de eileider, waardoor het ei, een keer vrijgegeven, om zijn weg te vinden in de buis. Vlak voor de eisprong van een vrouw baarmoederhals scheidt een overvloed van duidelijke "vruchtbare slijm", dat is typisch elastisch. Vruchtbaar slijm helpt vergemakkelijken het sperma van de beweging naar het ei. Sommige vrouwen gebruiken dagelijks slijm controle om te bepalen wanneer ze de meeste kans om zwanger te worden. Halverwege de cyclus, sommige vrouwen ook last hebben van krampen of andere sensaties. Basale lichaamstemperatuur stijgt direct na de ovulatie en blijft hoger met ongeveer 0,4 graden Celsius tot een paar dagen voor de volgende periode.

Binnen in de eileider, wordt het ei meegenomen door de kleine, haarachtige projecties, genaamd "cilia" in de richting van de baarmoeder. Bevruchting vindt plaats als het sperma aanwezig zijn. [Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, de zogenaamde buitenbaarmoederlijke zwangerschap, is de zeldzame situatie waarin ea eicel bevrucht of implantaten wordt ingediend buiten de baarmoeder. Het is een gevaarlijke levensbedreigende situatie als de bevruchte eicel begint te ontwikkelen en te groeien tot een embryo in de eileider of elders. De buis zal scheuren veroorzaakt inwendige bloedingen en een operatie nodig is. Vind meer informatie over de behandeling van buitenbaarmoederlijke zwangerschap op http://www.ectopic.org.uk.

Een vrouw kan gebruik maken van een speculum om haar eigen eisprong te volgen en deze informatie gebruiken om te voorkomen of aan te moedigen een zwangerschap. Dit is de all-natuurlijke vruchtbaarheid bewustzijn methode (FAM) van gezinsplanning.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.