Ongesteld in de puberteit

Zoals u waarschijnlijk al gemerkt heeft, gaat de pubertijd samen met allerlei veranderingen. Dus ook veranderingen aan je lichaam. Zowel hoe je lichaam veranderd als de manier waarop zou kunnen denken dat het ruikt. Deze veranderingen zijn een normaal onderdeel van het worden van een vrouw, maar veel meisjes maken zich hier zorgen over.

Geuren

Veel meisjes vragen zich af of ze ruiken "daar beneden" en of dat mensen zullen merken dat ze in hun periode zitten. En sommige meisjes vragen ze zich af of ze gebruik moeten maken van vochtige doekjes, of een van de andere producten die beweren vrouwen zich schoner en frisser te laten voelen. Maar werkt dit? En heeft een meisje dit echt nodig?

De waarheid is dat, onder normale omstandigheden niemand ooit de geuren van de vagina van een meisje ruikt. Als een meisje heeft een infectie heeft, zoals bacteriële vaginose, kan er een onaangename visachtige geur ontstaan. In dat geval moet ze zeker een arts raadplegen. Maar zelfs dan, is het onwaarschijnlijk dat de mensen om haar de geur ruiken.

In de periodes is het belangrijk dat je vaak genoeg je tampon of maandverband vervangt en iedere dag een douche of bad neemt en schone kleren draagt. Voor zover periodes gaan, als je vaak je pads of tampons, bad of douche per dag, en draag schone kleren, niemand kan ruiken dat ook niet. Dan is het onwaarschijnlijk dat iemand anders je ruikt.

Douches, zeep en Vrouwelijke Sprays

Zeep, vrouwelijk sprays, deodorants of doekjes houden bij een vrouw het vaginale gebied fris en schoon. Douchen verwijst naar het wassen van de vagina, meestal met een voorverpakte combinatie van vloeistoffen. Zeep tijdens het douchen kan allergische reacties veroorzaken, irritatie en zelfs infecties.

Vrouwelijke sprays, deodorants, geparfumeerde tampons zijn geen goed idee. Ze worden vaak zwaar geparfumeerd wat, net als het gebruiken van zeep, kan leiden tot allergische reacties, irritatie en infecties. Je vagina heeft een eigen natuurlijke reiniging systeem dat bacteriën wegspoelt, dus je hoeft geen chemicaliën toe te voegen om hierbij te helpen.

Als het gaat om geuren veroorzaakt door infecties, is de oplossing niet om hier deo of parfum op te spuiten. Je zult hiervoor naar een dokter moeten gaan die de infectie kan behandelen. Als u merkt dat u een infectie heeft, of dat de geur anders ruikt dan normaal, moet u direct een arts raadplegen.

Het is gemakkelijk om je vagina te reinigen zonder dat het ruikt naar een bloemenwinkel. Was elke dag met een milde zeep en veel warm water. Douche dagelijks - hoewel veel meiden liever in bad gaan tijdens hun menstruatie, om menstruatiepijn te verminderen.

Wat kan helpen?

Het dragen van katoenen ondergoed, vooral bij warm weer, kan helpen een meisje zich frisser te laten voelen. Dit komt omdat katoen een natuurlijke vezels is die meer ademd.

Tijdens je menstruatie moet je vaak je tampon of maandverband vervangen. Het is misschien een goed idee om een?extra onderbroekje in je tas te doen voor het geval je tampon of maandverband doorlekt.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.