Veelgestelde vragen over ongesteldheid

Hoe vertel ik mijn moeder of vader dat ik voor het eerst ongesteld ben geworden?

Het is normaal om je verlegen te voelen over dit nieuwtje. In sommige families is praten over dingen met betrekking op het lichaam een Big deal. Toch zullen je ouders alleen maar je vrouwelijkheid willen vieren.

Dit nieuws moet worden gedeeld. in ieder geval met een volwassene in de familie. Je zou deze persoon even apart kunnen nemen en zeggen: Ik ben vandaag voor het eerst ongesteld geworden, zou je mij kunnen helpen aan maandverband/tampons.

Hoe gebruik je een tampon?

In tegenstelling tot de maandverband, die bloed op vangt nadat het uit de vagina komt, wordt een tampon in de vagina gebracht. Het is gemaakt van zacht materiaal met een touwtje eraan om het eenvoudig te kunnen verwijderen. De opening van de vagina ligt tussen de urine buis en de anus.

Het kan even duren voordat je het gebruiken van tampons onder de knie hebt. Het omhulsel van de tampon kan gemaakt zijn van plastic of karton, en je kunt gebruik maken van de methode die jij het fijnste vind. In elke doos zit een instructie boekje waarin staat hoe je een tampon in moet brengen. Tampons zijn er in verschillende absorptievermogen. Probeer eerst een mini tampon en later een groter model. Een tampon kan gedragen worden voor een maximum van 8 uur.

Als een tampon ooit voelt "vast te zitten," is dat maar tijdelijk. Het kan namelijk niet weg glippen naar boven omdat er maar een opening en uitweg is en dat is de vagina. Ontspan en wacht een paar minuten en dan ben je in staat de tampon er uit te trekken.

Kan ik zwemmen tijdens mijn menstruatie?

Zwemmen tijdens je menstruatie is geen probleem. Echter zul je wel een tampon moeten gebruiken. Een maandverband zal niet werken. De tampon valt er niet uit als het goed is geplaatst, dus ga je gang en maak een plons!

Tampons kunnen ook nuttig zijn voor meiden die sporten tijdens hun menstruatie. Maandverband werkt ook al zijn die meer omvangrijk.

Iedereen zegt dat je voorbereid moet zijn om je menstruatie week. Wat gebeurt er als ik geen tampons heb?

Als dit gebeurd zijn er een paar opties: Lenen van een vriend, uit een automaat in de toilet halen, de school arts bezoeken, naar huis bellen zodat je moeder of vader kan brengen wat je nodig hebt. Als je wanhopig bent en bang bent dat u door u kleding heen zult lekken, kun je wc papier in je onderbroek stoppen. Dat zal niet lang helpen dus je zult snel aan tampon of maandverband moeten zien te krijgen.

Als je niet om tampons of maandverband aan je leraar, school arts of ouders durft te vragen, schrijf het dan op een papier of gebruik een code woord. Je zou kunnen zeggen dat "het de tijd van de maand is" ..

Wat als ik doorlek door mijn kleren?

Oh, nee! Er zit bloed op de achterkant van je broek - wat doe je? Het overkomt zo ongeveer elk meisje op een bepaald punt. Soms gebeurt het op een plaats wanneer je niet thuis bent, zodat je je niet meteen om kunt kleden. Als je een trui of jas aan hebt, kun je deze rond je middel binden. Gebruik dan gauw een nieuwe tampon of maandverband zodat je niet nog verder door kunt lekken.

Verkleed je zo snel mogelijk. Spoel je broek en onderbroek af met koud water. Om dit ongeluk te voorkomen, moet je regelmatig je maandverband en tampons vervangen, en houd extra's in je rugzak of kluisje.

Voor extra bescherming op zware dagen kun je zowel een tampon als een maandverband gebruiken. Als extra zekerheid kun je een donkerbroek en donkerondergoed dragen tijdens je menstruatie.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.