Hoe om te gaan met menstruatie

Omgaan met menstruatie

De meest gebruikte producten om menstruatie te behandelen zijn maandverband (of handdoeken) en tampons. Beide hebben en nadelen.

Maandverband het voordeel dat menstruatiebloed zamelen buiten de vagina. Er is minder kans op verstoring van de eco-systeem van de normale vaginale bacteriële flora die, als gewijzigd, kan leiden tot infectie. Overmatige bloeding en een onnatuurlijke geur worden eerder opgemerkt dat belangrijk is voor vrouwen die eerder last van hevige menstruaties of vaginale infecties. Maandverband is ook aan te raden voor jonge meisjes die in de jaren kort na de menarche wanneer de hymenal ring in maagden nog steeds intact is en de vagina groeit nog steeds, zou zich ongemakkelijk voelen inbrengen en verwijderen van tampons.

Tampons hebben het voordeel dat vrouwen hun menstruatie kunnen 'verbergen' in verschillende omstandigheden, zoals zwemmen of andere vormen van sport, of het dragen van strakke kleding. Het nadeel van tampon gebruik de potentiële de vaginale microflora. Als abnormale bacteriën worden koesterde in de vagina (hetzij seksueel overdraagbare of als gevolg van selfcontamination met rectale ziektekiemen), menstruatiebloed dat zich ophoopt in de vagina boven en in een tampon, kan fungeren als een kweekmedium, waardoor micro-organismen om zich te vermenigvuldigen, waardoor bevorderen infectie.

 

Dit verklaart ook waarom gebruik van tampons wordt in verband gebracht met een licht verhoogd risico op toxische shock syndroom (TSS), veroorzaakt door een bacteriële infectie. Hoewel ernstige, toxische shock komt zeer zelden. Het risico van TSS kan worden verminderd door het onderhouden van een goede hygiëne, het veranderen van tampons regelmatig (om de vier uur of vaker als de menstruatie is zwaar) en door een afwisseling van het dragen van tampons met pads.

Hoewel een goede hygiëne is belangrijk tijdens de menstruatie, is er geen noodzaak om douches of "intieme" deodorant sprays gebruiken, en de meeste medische deskundigen adviseren tegen deze producten als ze kunnen het genitale gebied irriteren en verhogen het risico op infectie. Wanneer naar de dokter te bellen

Een arts moet worden geraadpleegd als een van de volgende menstruele problemen worden ervaren:

  • Uitblijven van de menstruatie door de 16-jarige leeftijd, of drie jaar na de ontwikkeling van secundaire geslachtskenmerken
  • Uitblijven van de menstruatie door de 14-jarige leeftijd en afwezig ontwikkeling van secundaire geslachtskenmerken
  • Afwezig menstruatie gedurende drie maanden in een vrouw die in het verleden regelmatig heeft gemenstrueerd en heeft een negatieve zwangerschapstest. (Zwangere vrouwen moeten hun arts te raadplegen al na twee maanden amenorroe.)
  • Menstruele pijn en krampen (dysmenorroe) niet verlicht door thuis maatregelen te nemen of andere menstruatieproblemen dat de normale dagelijkse leven.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.