Kans op zwangerschap

Kans om zwanger te worden

Voor veel vrouwen vandaag de dag, kunnen de kansen om zwanger te worden zwaar zijn aan hun hoofd zijn. Maar elk vrouwe op het lichaam is anders, en zelfs de meest afgelegen en lichte verandering van omstandigheden kan veranderen de kansen van zwangerschap verkleinen.

Er zijn veel factoren die kunnen helpen of hinderen de kansen om zwanger te raken dat vrouwen en mannen altijd moet overwegen wanneer het actief proberen om een ??baby te verwekken.

Typisch een gezonde paar kan een kind in tussen 4 realistisch zwanger - 9 maanden zonder veel probleem. Hoewel dit kan het normale tijdschema te zijn, zijn er vele andere koppels die een veel ander schema voor hun aankomende zwangerschappen ervaren.

De gezondheid van de moeder

De eerste belangrijke factor voor een natuurlijke conceptie zou de gezondheid van de moeder te zijn. Als haar ovulatie cycli zijn consistent en regelmatig en haar eileiders zijn open en ontvankelijk, dat is een goed uitgangspunt voor het bedenken relatief snel. Onregelmatige ovulatie cycli kan betekenen is de kans om zwanger te raken aanzienlijk geringer zal zijn, maar omdat het kan moeilijker zijn om daadwerkelijk te weten wanneer de eisprong plaatsvindt, en ook omdat er mogelijk een hormonale of andere verstoringen die betrokken zijn die kunnen de vruchtbaarheid verminderen. Als u een onregelmatige cyclus hebt, zorg dan dat de zaak te bespreken met een gynaecoloog.

De leeftijd van de moeder zal ook een direct resultaat over de manier waarop haar lichaam eisprong hebben, hoeveel eieren geproduceerd en welke kwaliteit ze zijn per maand. Naarmate de leeftijd vrouw toeneemt, het ei aantal afneemt en de kwaliteit van de eieren vermindert ook. Een belangrijke grens is hier 35 jaar oud. Daarna, van een vrouw vruchtbaarheid neemt snel af. Als u ouder bent dan 35 en wil zwanger te worden, betalen een bezoek aan uw OB-Gyn voor een health check-up om ervoor te zorgen dat uw kansen om zwanger te worden geoptimaliseerd. (Het is niet onmogelijk om zwanger te worden, alleen maar omdat u ouder bent dan 35, maar op 40 de kans is heel slecht voor veel vrouwen.)

Helaas is de kans op een miskraam verhoogt ook door met de leeftijd. Dit begint om alaread gebeuren op rond de leeftijd van 30 jaar oud, maar het risico neemt snel toe wanneer een moeder benadert 40.

Gezondheidsaspecten zoals zwaarlijvigheid of ondergewicht problemen, hoge bloeddruk, diabetes of andere medische aandoeningen kan een direct ongunstig effect op hoe gemakkelijk een vrouw kan zwanger worden.

Roken regelmatig ook de kans om zwanger te raken voor een paar en voor die paren problemen heeft met de conceptie uit te stellen, kan het stoppen met roken drastisch verhogen van uw kans om zwanger te worden. Verschillende studies tonen aan fors lagere vruchtbaarheid voor vrouwen die roken, waarschijnlijk te maken met hormonen en het belemmeren van de implantatie proces.

De gezondheid van de vader

De gezondheid van de vader kan ook een directe impact op hoe makkelijk een paar in staat zal zijn om een ??kind te verwekken.

De zaadcellen van de man zal de beslissende factor op hoe gemakkelijk of hoe moeilijk het kan zijn om een ??eicel te bevruchten zijn. De zaadcellen van de man moet zijn boven de 20 miljoen / cc te worden beschouwd als een normaal bedrag. Alles wat minder is zou het moeilijker maken voor de vrouw om zwanger te worden.

Recent onderzoek geeft aan dat de leeftijd van de vader ook de kansen op het concipiëren van invloed op, want als de man ouder wordt, zijn sperma kwaliteit valt. Volgens de studie, sperma volume bereikte een hoogtepunt tussen de leeftijd van 30 en 35 jaar en beweeglijkheid van de zaadcellen piekte op 25 jaar. Kwaliteit leek te pieken rond de 30-35 jaar oud en was het laagst bij mannen ouder dan 55 jaar. Een andere studie vond de kritische leeftijd te zijn 35 jaar.

Andere factoren die zouden kunnen belemmeren de vruchtbaarheid van de man factoren zijn onder meer verstopping en obstructieve problemen in het sperma de uitvoering buizen, genetische of hormonale problemen, drugsgebruik of zelfs giftige stoffen of blootstelling aan straling. Mannen die graag een kind te verwekken moet onthouden van drugsgebruik of blootstelling aan omgevingsfactoren die kunnen veranderen hun kansen op conceptie. Recente studies suggereren dat mannen die roken hebben gemiddeld 17% of minder zaadcellen dan mannen die niet roken.

Hoe de kansen te verbeteren

  • Heb je al deze informatie eng? Ik denk dat weten is altijd beter, want dan heb je een kans om daadwerkelijk iets doen om de situatie te verbeteren.
  • Dus, hoe kun je het verbeteren van uw kansen om zwanger te raken?
  • Nou, natuurlijk, kun je niet jonger, maar misschien gezonder?
  • Als u te zwaar bent, het uitsnijden van alle koolhydraten die u kunt vinden (zoals suiker, tarwe, aardappelen, alcohol en witte rijst) en het starten uit te oefenen kan een groot verschil om uw kansen. Als u uw BMI (body mass index) te krijgen onder de 28, kan de vruchtbaarheid sterk te verbeteren, volgens een studie uitgevoerd in 2010.
  • Er zijn een paar aanwijzingen dat mannelijke obesitas kan een negatief effect op het aantal zaadcellen te hebben, dus krijg je hubby die zich bezighouden met het verliezen van gewicht.
  • Als je ondergewicht genoeg om een ??onregelmatige menstruatie, proberen te verhogen in gewicht. Voeg meer koolhydraten aan uw dieet.
  • Als een van u rookt, de stop onmiddellijk. Roken heeft een lange termijn negatief effect op de kansen om zwanger te raken.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.