Door weersomstandigheden kan het voorkomen dat de huid erg droog wordt. Voor veel mensen is dit dan ook in de winter een groot probleem. In Nederland zijn er echter ook honderdduizenden mensen die een huidaandoening hebben welke altijd leidt tot een droge huid. De medische term voor deze aandoening is psoriasis. Symptomen van deze aandoening zijn eenvoudig waar te nemen. Tegenwoordig zijn er ook middelen verkrijgbaar die de symptomen zo veel mogelijk zullen minderen.

Psoriasis kan veel onaangename omstandigheden creëren. Allereerst ontstaan er rode plekken op de huid. Deze zijn voornamelijk op vier plekken op het lichaam te vinden, namelijk de onderrug, de knieën, de ellebogen en het gezicht. Naarmate van tijd kunnen deze rode plekken dusdanig door psoriasis aangetast worden dat de huid begint uit te drogen. Deze droge huid zal dan langzaam loslaten, wat dan tot huidschilfers zal leiden. In Nederland leiden veel mensen aan psoriasis. Symptomen van deze aandoening kunnen ook indiceren dat er sprake is van ergere vormen van psoriasis.

Over het algemeen hebben mensen met deze huidaandoening de redelijke tamme vorm, waar psoriasis vulgaris de medische term voor is. Dit betekent dat de aandoening chronisch is en dus voor lange tijd problemen op kan gaan leveren. De eerder genoemde rode plekken kunnen aangeven dat er sprake is van psoriasis. Symptomen zoals deze kunnen voor langere tijd zeer beperkt blijven. Op de vier plekken op het lichaam kunnen kleine rode plekjes ontstaan welke redelijk tam zullen blijven voor lange tijd. Echter kan dit plotseling omspringen tot veel ergere plekken. Bij veel mensen zal het echter geleidelijk uitspreiden totdat het echt een vervelend gevoel zal gaan geven.

Ongeveer 30% van alle Nederlanders heeft last van psoriasis. Symptomen kunnen plotseling opkomen door het gebruik van enkele middelen, waaronder medicijnen, of door roken en drinken. Het regelmatig bevinden in een vochtige en koude omgeving, zoals buiten in de winter, kunnen ook leiden tot een plotselinge uitbraak van psoriasis. Symptomen kunnen dan ook van de ene op de andere dag aanzienlijk groter worden. De huidaandoening kan ook plotseling optreden wanneer er sprake is van infecties rondom de vier genoemde plekken op het lichaam.

Er kunnen een aantal stappen gezet worden om de strijd te winnen tegen psoriasis. Symptomen vroegtijdig vaststellen zal helpen om de huidaandoening vroegtijdig te ontdekken. Er kunnen op deze manier op tijd maatregelen genomen worden om verdere verspreiding en complicaties te voorkomen. De stoornis in de huidgroei kan daarnaast ook behandeld worden met speciale zalfjes en crèmes. Deze kunnen verkregen worden bij de meeste apotheken en drogisterijen. De werkende deeltjes in deze stof zullen helpen om de huid weer terug te helpen naar een gezonde en natuurlijke staat.

Er zijn daarnaast ook een aantal dingen die u beter niet kunt doen bij psoriasis. Symptomen zoals de rode plekken kunnen jeuk veroorzaken. Het is ten zeerste af te raden om op de rode plekken te krabben, omdat dit juist leidt tot een grotere uitbraak. Probeer de huid te koelen met water in plaats van te krabben, om zo van de jeuk af te komen.

Klik hier om onze linkpagina te vinden over het onderwerp 'psoriasis en de symptomen daarvan'. Op de linkpagina staan websites waar u meer informatie kan vinden over psoriasis. Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen.

 

Meer weten?

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.