Kan ik door psoriasis besmet worden?

Neen, er is tot dusver geen enkele reden gevonden om aan te nemen dat psoriasis besmettelijk is. Zoals eerder vermeld, gaat het om een auto-immuunziekte, waarbij de eigen lichaamscellen worden aangetast. Er is geen wetenschappelijk bewijs van een besmetting, hetzij via rechtstreeks lichamelijk contact, dan wel via overdracht via lucht of vloeistoffen (bloed, speeksel, sperma, transpiratie) voorhanden. We mogen hieruit concluderen dat psoriasis niet besmettelijk is.

De aandoening kan daarentegen wel erfelijk overgedragen worden. Dit is dan ook meteen de grootste oorzaak van de verspreiding van de ziekte. Het onderzoek dat de genen die verantwoordelijk zijn voor de vorming van de symptomen van psoriasis opspoort, is nog volop aan de gang.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.