Reuma is een lichamelijke aandoening die voorkomt bij de gewrichten. Reuma kan voor het lichaam veel problemen opleveren, doordat gewrichten aanzienlijk zwakker worden. Het is dan ook lastig om op lange termijn met reuma te leveren, doordat het ook veel pijn op zal leveren. Door middel van een goede reuma behandeling kan gezorgd worden dat de gevolgen van reuma zo veel mogelijk beperkt zullen worden. Het is dan ook noodzakelijk dat een behandeling van reuma zo snel mogelijk opgezet wordt.

Om zeker te weten dat er inderdaad sprake is van reuma, is het allereerst belangrijk om een afspraak te maken met een huisarts. Deze zal vast kunnen stellen of het om reuma gaat en zal kunnen helpen om de juiste reuma behandeling in werking te stellen. Er zijn speciale medicijnen die kunnen helpen om de gevolgen van reuma binnen de perken te houden. De huisarts zal er in sommige gevallen ook voor kiezen om de reumapatiënt door te sturen naar een fysiotherapeut. Deze zal helpen om de patiënt bepaalde spieren te laten trainen, zodat ook de gewrichten beter worden. Dit is een goede manier om reuma te behandelen, doordat er met het lichaam zelf gezorgd wordt dat er op een juiste wijze betere omstandigheden gecreëerd worden.

De fysiotherapeut zal met deze reuma behandeling ook zorgen voor de bestrijding van pijn. Veel patiënten met reuma hebben last van pijn wanneer zij de gewrichten gebruiken, omdat de gewrichten niet meer goed werken. Vooral in de ochtend kunnen er problemen ontstaan met de gewrichten, omdat deze na de nachtrust erg stijf kunnen zijn. De fysiotherapeut zal onder andere aanraden om in de ochtend oefeningen te doen om deze stijfheid van gewrichten op te lossen. Deze vorm van reuma behandeling kan bijzonder effectief zijn om op lange termijn de meeste problemen op te lossen.

Wanneer bovenstaande vormen van reuma behandeling niet de gewenste resultaten zullen opleveren, kan er altijd nog gekozen worden voor een uiterste behandeling. Chirurgie is bijzonder effectief om reuma tegen te gaan, maar houdt vaak wel in dat gewrichten of zelfs lichaamsdelen verwijderd moeten worden van het lichaam. De reuma heeft zich dusdanig genesteld in de gewrichten dat het niet meer op een normale manier is op te lossen, dus wordt er gekozen voor chirurgie. Uiteraard is deze vorm van reuma behandeling bijzonder effectief, maar dient alleen gekozen te worden wanneer de andere opties geen uitkomst meer kunnen bieden voor de reumapatiënt.

Patiënten die veel last hebben van pijn zullen een reuma behandeling met medicijnen kunnen kiezen. Vooral pijnstillers worden voorgeschreven door huisartsen aan patiënten met reuma. De pijnstillers zullen helpen om de pijn te verminderen, waardoor de patiënt minder last ondervindt van de reuma. Tijdens de behandelperiode kan dit helpen om alles betere te laten verlopen, wat erin resulteert dat de patiënt eerder genezen zal zijn.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.