Je oog problemen

Je ook kan last krijgen van veel verschillende problemen, waar onder de volgende:

Astigmatisme

Astigmatisme is een veel voorkomend probleem waar de verre en nabije objecten net zo wazig zijn als gevolg van onregelmatigheden in de vorm van het hoornvlies. De ongelijke curven van het hoornvlies, die moet worden bolvormige voorkomen juiste fokussering van licht op het netvlies.

De meeste mensen hebben een zekere mate van astigmatisme. Mensen met lichte astigmatisme kunnen ervaren wazig zicht op bepaalde afstanden, vermoeidheid van de ogen, vermoeidheid of hoofdpijn. Ernstige astigmatisme veroorzaakt wazig zicht.

Bijna alle mensen met astigmatisme kunnen duidelijk zee met voorgeschreven bril of contactlenzen. In sommige gevallen laser operatie om de ongelijke rondingen van het hoornvlies te veranderen, kan een optie zijn.

Verziendheid

Presbyopie is wat er gebeurt met je ogen als je ouder wordt en de noodzaak om een boek of krant op een armlengte afstand te lezen te houden. Het is een natuurlijk onderdeel van het verouderingsproces. Het lijkt misschien plotseling optreden wanneer u in uw midden veertig. Echter, de focus sterkte van het oog geleidelijk aan verzwakt met de leeftijd als ooglens verliest zijn flexibiliteit de loop der jaren.

Leesbrillen, bifocale, multifocals of contactlenzen mat het oplossen van het probleem, maar als het verlies van focus macht voort te zetten met de leeftijd, deze moeten licht worden versterkt om de paar jaar.

Macula Degeneratie

Het kenmerk van macula degeneratie is het verlies van het centrale zicht. Het is gebruikelijk dat de cellen van de macula - het centrale deel van het netvlies - om te stoppen met functioneren efficiënt met de leeftijd.

In de meeste gevallen de ziekte langzaam progressief. De voorwaarde stabiliseert uiteindelijk. Bij sommige mensen maculadegeneratie - meestal de gevallen door de vorming van abnormale bloedvaten onder het netvlies - zal zich sneller ontwikkelen. U zult merken een centrale grijze vlek in het gezichtsveld.

Reading zal moeilijker worden en herkennen van de gezichten van mensen. Mensen boven de zestig, die zeer kortzichtig, en mensen met een familiegeschiedenis van deze ziekte, lopen het grootste risico.

Als de diagnose vroeg, sommige gevallen van macula-degeneratie behandeld worden door een laser operatie om lekkende bloedvaten te verzegelen en remmen hun groei, zodat het voorkomen van verdere achteruitgang van het gezichtsvermogen.

Er zijn geen oogdruppels, tabletten, een bril, operaties of alternatieve therapieën bewezen dat de visie die verloren is gegaan te herstellen. Maar, zult u uw perifere visie en zal niet gaan blind.

Drijvers, lichtflitsen en het netvlies tranen

Drijvers zijn kleine vlekjes van vlekken, lijnen of strengen die lijken te zweven in uw gezichtsveld. Zij worden veroorzaakt door kleine deeltjes van eiwitten en andere stoffen opgesloten in de heldere gelei-achtige vloeistof in de oogbol tijdens de vorming van het oog.

Ze bewegen als je ogen bewegen, en uit de buurt lijken te dart wanneer u probeert om direct te kijken naar hen. Drijvers zijn beter zichtbaar wanneer men kijkt naar een kenmerkloze oppervlak als een stuk papier of een heldere hemel.

De meeste floaters zijn onschadelijk. Zeer zelden drijvers kan zeer lastig worden of belemmeren uw mening. In sommige gevallen kan drijvers indicatief zijn ernstige problemen, zoals een retinale scheur.

Zie uw oogarts binnen 48 uur als u een wijziging of verhoging van de flaters van je oog, of een plotselinge douche van de dot-achtige drijvers, of als het belemmert je zicht. Oogarts staat zijn om de scheur met een laser te sluiten en zo een netvliesloslating voorkomen.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.