Mijn ogen, hoe zijn die?

Mijn ogen dus ook jou ogen zijn erg bijzonder. Het oog is als een groot scherm televisie. De oogspieren, hoornvlies en de lens voortdurend passen om het licht op het netvlies de lichtgevoelige membraan aan de achterkant van het oog.

Gespecialiseerde zenuwcellen in het netvlies, de zogenaamde staafjes en kegeltjes, zetten licht om energie in zenuwimpulsen, en deze worden verzonden met een snelheid bliksemsnel via de oogzenuw naar de achterkant van de hersenen.

U ziet een helder en scherp beeld als het licht is gericht - door nette orkestratie van de lens, het hoornvlies, oogspieren en pupilgrootte (regelen van de lichtintensiteit) - precies op het netvlies. Zo niet, dan kan ofwel verre objecten of close-up die (of beide) zien er wazig.

Met bril of contactlenzen of een operatie, de meeste mensen met wazig zien zijn in staat om duidelijk weer te zien.

Problemen met het gezichtsvermogen kunnen bestaan uit bijziendheid (myopie), verziendheid (hypermetropie), astigmatisme, presbyopie, drijvers en knippert, maculaire degeneratie, retinitis en pigmentosum.

Bijziendheid of myopie

Een kortzichtig persoon kan duidelijk zien objecten in de omgeving, maar verre objecten zijn wazig. Het licht wordt gericht voor het netvlies omdat de oogbol of de cornea te afgerond, zoals een voetbal platgedrukt van beneden naar boven.

Kortzichtigheid is een veel voorkomend probleem: bijna een op de drie mensen zijn kortzichtig. Het is vaak erfelijk, en in het algemeen ontwikkelt voor de leeftijd van 20 en daarna stabiliseert. In de meeste gevallen is het eerst ontdekt in schoolkinderen, als het kind moeite met helder zien op het bord of een tv-scherm een paar meter verderop is.

Mogelijk moet u een bril dragen of lenzen contact opnemen met de hele tijd, of alleen tijdens het kijken naar een film, of het rijden of wanneer u moeten kijken naar verre objecten. Het is ook mogelijk te veranderen de vorm van het hoornvlies met laser, maar pas na verloop gestopt in het begin of twintigers.

Controleer uw recept: als je ernstig zijn kortzichtig en het eerste nummer is meer dan -4,00 D in een van beide ogen, moet u uw oogarts te zien voor een netvlies onderzoek minstens een keer per jaar.

Vooruitziende blik of verziendheid

In verziendheid, nabije objecten soms vervaagd, en verre objecten is duidelijk te zien.Het licht wordt geconcentreerd achter het netvlies, omdat de oogbol niet rond genoeg, maar bijna de vorm van een rugbybal rechtop.

Het heeft de neiging om te draaien in gezinnen. Het is vanaf de geboorte aanwezig, maar de symptomen alleen voorkomen op latere leeftijd, wanneer het oog een aantal van haar gericht de macht van de accommodatie, die in eerste instantie compenseert vooruitziende blik verliest.

Gemeenschappelijke visie screenings zijn niet effectief om vooruitziende blik te detecteren. Een uitgebreide optometrische onderzoek nodig is.

Bril of contactlenzen kan herstellen duidelijke visie van "mijn ogen".

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.