Ontsteking ogen

Ontsteking ogen kan ontstaan door verschillende infecties

Infectieuze conjunctivitis is meestal viraal, maar kan bacteriën. Virale conjunctivitis wordt vaak veroorzaakt door een nauwe verwant van de 'griepvirus, en wordt daarom vaak gepaard met' griepachtige symptomen. Het is zeer besmettelijk en komt meestal voor bij epidemieën.

De symptomen en tekenen zijn zeer vergelijkbaar met allergische conjunctivitis, behalve dat er kan worden zwelling van de lymfeklieren en kan worden geassocieerd met 'griepachtige symptomen.

De ziekte is kort en de behandeling is gericht op de verlichting van de symptomen.Topische over-the-counter samentrekkende voorbereidingen en smeermiddelen kunnen bieden enig soelaas, en opnieuw, steroïden zijn effectief, maar riskant. Jonge kinderen hebben speciale aandacht voor infectieuze conjunctivitis, want er kunnen ernstige gevolgen hebben.

Pterygium

Een pterygium kan een gelokaliseerd gebied van roodheid, en wordt veroorzaakt door de zon en blootstelling aan stof. Deze komen veel voor in Zuid-Afrika.

Het begint als grijze dekking op de zijkant van het oog dichtst bij de neus, die vervolgens groeit op het hoornvlies (heldere deel van de voorzijde van het oog). Een pterygium gaat door middel van actieve, ontstoken fasen en rustige fasen gedurende maanden tot jaren, omdat het langzaam groeit op het hoornvlies. Smeermiddelen en zonnebrillen geven verlichting van de symptomen, maar tot verwijdering door de operatie is de enige remedie. Recidieven zijn vrij algemeen.

Scleritis

Scleritis zich presenteert met een zeer pijnlijke, single, rode ogen. De roodheid kan worden gelokaliseerd of het kan meer diffuus. Er kunnen mild tot ernstig verlies van gezichtsvermogen in het aangedane oog. Scleritis kan gepaard gaan met een onderliggende aandoening zoals reumatoïde artritis. Dit betekent dat patiënten met scleritis moeten verwezen worden voor onderzoek naar een onderliggende aandoening.

Aandoeningen van het hoornvlies

Het hoornvlies is zeer goed voorzien van pijnreceptoren, zoals iedereen die ooit een vinger vast te zitten in hun ogen kent. Daarom is elke verstoring van de membraan over het hoornvlies (het hoornvlies) veroorzaakt blootstelling aan deze zenuwuiteinden en leidt tot ernstige pijn.

Arc oog

Arc oog is een zeer pijnlijke aandoening voor de ontsteking van de ogen. die wordt veroorzaakt door lassen zonder een geschikte vizier. Meerdere kleine brandwonden aan het hoornvlies veroorzaakt door het intense licht van de lastoorts veroorzaken de pijn. De pijn regelt zodra het hoornvlies is genezen, meestal binnen 24 uur.

Vreemde voorwerpen

Vreemde voorwerpen op het hoornvlies zijn ook zeer ongemakkelijk. Hoek malen zonder beschermende bril is een veel voorkomende oorzaak van arbeiders. Het vreemde lichaam wordt verwijderd met een steriele injectienaald na het oog is verdoofd met oogdruppels met behulp van spleetlamp.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.