Oogproblemen

Oogproblemen kunnen zomer ontstaan.Vind je het moeilijk om een draad te duwen door het oog van de naald of moet je je krant te houden ver weg van je gezicht, zodat je het kan lezen.

Dit zijn de eerste tekenen van de leeftijdsgebonden visie probleem heet presbyopie.Het is een normaal proces en er geen reden tot bezorgdheid. Uitgebreid progressieve Daarnaast lenzen zijn nu beschikbaar om ervoor te zorgen dat u duidelijke visie dichtbij en veraf te genieten.

Het begint ergens tussen de leeftijd van 40 en 50 - de lenzen en de ring spieren in je ogen te verliezen elasticiteit. Het oog is niet meer in staat om automatisch in te zoomen op korte afstand objecten. Het oog verliest wat wordt genoemd accommodatie - de mogelijkheid om lens van het oog te buigen aan te passen aan verschillende afstanden. Dit is het eerste teken van presbyopie.

Van huisvesting die begint te dalen, is de mogelijkheid om zich te concentreren op korte afstand verminderd, omdat de lens niet in staat is voldoende te buigen. Bijgevolg vormen lichtstralen die het oog binnendringen van dichtbij niet tot een focus op het netvlies, en het resultaat is een wazig beeld.

Vooruitziende mensen kunnen met dit probleem eerder, omdat hun fundamentele visie aandoening veroorzaakt problemen bij het zien van dingen die close-up. De reden is dat de oogbol te kort en de inkomende lichtstralen niet nauwkeurig afgebeeld op het netvlies.

Zonder bril

Bijziende mensen misschien wel de dingen in hun directe gezichtsveld beter zonder bril dan met hen. Inname van uw bril aan en uit steeds, hoewel, kan erg vervelend zijn.Bijgevolg is de beste oplossing, ongeacht of u een normaal zicht had of droeg een bril voor, is een bril met progressieve lenzen.

Degenen die hadden een normaal zicht toen ze jonger waren zal in eerste instantie alleen een leesbril nodig. Echter, leeftijd-driven problemen met het gezichtsvermogen te versterken als de jaren vooruitgang. Als mensen ouder worden, moeten ze een correctie voor de middellange termijn visie ook.

In dergelijke gevallen, progressieve lenzen zijn de perfecte oplossing, omdat ze geschikt voor alle kijkafstanden van dichtbij tot veraf, zonder de vervelende lijn van een bifocale lens, en met een soepele verandering van focus.

De nummer een voordeel van progressieve lenzen is dat het oog kan eenvoudig en sterk richten op een object, of het nu in de verte of in de omgeving.

Vandaag de dag, speciale gebruik glazen (soms ook kantoor-of beeldschermbril) met uitgebreide visuele zones voor de middellange afstand en close-up afstanden zijn beschikbaar voor gebruikers die besteden veel tijd aan computers. Deze speciale geleidelijke toevoeging lenzen zijn geoptimaliseerd voor duidelijk zicht op de afstand tussen de gebruiker en de monitor.

Wat zijn bifocale en trifocale lenzen?

Bifocale en trifocale lenzen waren de voorkeur lenzenvloeistof oplossing voor presbyopie voor progressieve lenzen werden ontwikkeld. Sommige mensen nog steeds de voorkeur hen, maar deze lenzen hebben zowel visueel en cosmetische problemen.

De bifocale lijn niet alleen afbreuk doet aan het uiterlijk van de drager, het creëert ook en "beeld springen" tussen bij-en verziendheid. Ook kunnen bifocale en trifocale niet zorgen voor een soepele, ononderbroken zicht op alle afstanden. (Carl Zeiss Vision / september 2010)

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.