Schilfers op oogleden

Blepharitis is een veel voorkomende aandoening die schilferige oogleden. Het is een veel voorkomend probleem bij zowel kinderen als volwassenen. De aandoening produceert schilferige puin aan de basis van de wimpers. Blepharitis is een pijnlijke aandoening brengt meestal ontstoken en jeukende oogleden, maar het is niet permanent het gezichtsvermogen aantasten.

Soorten Blepharitis

Er zijn twee soorten blefaritis: seborrheic en colitis.

Symptomen

Blepharitis veroorzaakt vaak rood, korsten op de oogleden. Als u blefaritis, de symptomen zijn waarschijnlijk het meest merkbaar bij het ontwaken in de ochtend.

Oorzaken van Blepharitis

De meeste gevallen van blefaritis wordt veroorzaakt door slechte hygiëne ooglid. Andere oorzaken zijn vette oogleden klieren, allergische reacties, bacteriële infecties, of luizen op de wimpers.

Diagnose Blepharitis

Blepharitis is een chronische aandoening. Er is geen behandeling voor deze aandoening, maar het kan worden behandeld. Waarschijnlijk de beste manier om blefaritis te behandelen is met een goede ooglid hygiëne, met inbegrip van regelmatig schoonmaken van de oogleden en wimpers en oogleden scrubs. Naast de hygiëne, kunnen sommige artsen voorschrijven antibiotica of andere medicijnen om de ziekte onder controle.

Wat u moet weten?

Als u symptomen van blefaritis, een afspraak met uw oogarts. Soms zijn de symptomen van blepharitis zijn zeer vergelijkbaar met die van droge ogen syndroom, een ander hinderlijk oogaandoening. Een oog arts zal de diagnose van uw conditie en geven u manieren om te helpen beheren.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.