Tranende ogen

Onze tranende ogen zeggen alles over ons. Wat maakt op zoek naar de ziekte in het oog met name handig is dat het niet-invasief is - er is geen snijden van de huid, bloeden, slikken camera's, of iets dergelijks.

Tenzij er iets verachtelijke wordt vermoed, zal uw oog gewoon worden tuurde in door een optometrist, oogarts, of in sommige gevallen uw huisarts. Een oftalmoscoop (in feite een geavanceerde vergrootglas met een lampje) kunnen worden gebruikt, en u kunt worden gevraagd om enkele druppels nemen om je pupillen worden groter.

Letterlijk, zoals Windows

De sleutel tot wat in het oog zoals een uitstekend diagnostisch hulpmiddel, is dat je niet alleen uit te zien van, maar ook binnen Artsen kunnen kijken door de heldere lens en het hoornvlies, de hele weg naar het netvlies. En hier, aan de achterkant van de ogen, is het een plaats in het lichaam waar de bloedvaten kunnen worden onderzocht zonder eerst te snijden door de huid. En als je dacht dat men kon veel vertellen door te kijken in een oog, wacht maar tot je een bloedvat.

Het kan helpen om van een gebouw dat met slechts twee ramen. Door deze vensters ziet u mogelijk een paar buizen (waarvan sommige worden lekken) of u kan enige afval liggen te zien. En dat dit alles met elkaar, krijgt u mogelijk een algemeen (of heel specifieke) idee van hoe het gebouw wordt gehouden.

Ook kunnen de bloedvaten aan de achterkant van het oog bieden een onschatbare hoeveelheid aanwijzingen voor de gezondheid van het lichaam en helpen artsen ter plaatse een aantal chronische systemische ziekten.

Het lezen van de schepen

Bij het turen in uw ogen, zou optometristen zeer waarschijnlijk zie je een vertakking netwerk van aders en slagaders - de aderen wordt donkerder en dikker, terwijl de slagaders zijn dunner en hebben een heldere rode kleur.

Bepaalde veranderingen in het uiterlijk van dit dunne band van de slagaders suggereren dat de patiënt kan arteriosclerose (aderverkalking) of hypertensie hebben (hoge bloeddruk).

Er zijn ook suggesties dat kleine plaque afzettingen in het oog kon een cholesterol geven aan opbouw elders in het lichaam.

Ook kunnen kleine bloeding (bloeding) plekken aan te geven dat een patiënt diabetes heeft - zoals vasculaire schade is een typisch gevolg van diabetes. Er zijn meldingen van patiënten die geen idee dat ze kan diabetes hebben, totdat het werd gediagnosticeerd op deze manier.

Bepaalde tekens in de ogen kan ook wijzen op hersentumoren. Zo kan de arts op zoek naar een zwelling van de optische schijf (bekend als papiloedeem,) die op hun beurt het resultaat van een tumor druk op de optische zenuw.

Afgezien van deze ziekten en aandoeningen, sikkelcelanemie, leukemie, en de hersenen aneurisma laten ook hun sporen op het oog.

Aan de snijkant

Amerikaanse onderzoekers experimenteren met geavanceerde technologieën die hen helpen beta-amyloïde eiwit te detecteren in de lens van het oog met behulp van korte lichtpulsen. Beta-amyloïde-eiwit is een verklikkerlicht teken van de ziekte van Alzheimer. De hoop is dat deze tests kunnen helpen met de vroege diagnose van deze verwoestende neurologische ziekte.

Vroeg onderzoek is ook te suggereren dat een dodelijke vorm van malaria bekend staat als cerebrale malaria kan worden gediagnosticeerd door het oog. Onderzoekers zeggen dat cerebrale malaria ondoorzichtige vlekken achterlaat op het netvlies en bleekt bepaalde slagaders aan de achterkant van het oog.

De wijze waarop het oog nummers beweging kan worden gebruikt bij de diagnose verschillende psychische omstandigheden. Onderzoek wordt uitgevoerd aan de Universiteit van Illinois probeert patronen van oogbewegingen die kunnen helpen bij de diagnose aandoeningen zoals schizofrenie te spotten.

Verbonden met het lichaam

Het feit dat vele ziekten sporen in de ogen verlaten, is het duidelijk dat de ogen integraal met de rest van het lichaam. Dit kan zorgen voor tranende ogen.

Om deze reden onderzoekers steeds de gezondheid van het oog koppelen met die van de rest van het lichaam. Er is sterke aanwijzingen dat een slechte voeding, gebrek aan lichaamsbeweging en roken kunnen een nadelig effect op de ogen te hebben.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.