Vlekken voor ogen

Vlekken voor ogen kan onder andere komen door te veel UV straling

Stijgende levensverwachting van jonge mensen van vandaag draagt verder bij aan de uiteindelijke van een kind risico op het ontwikkelen problemen met het gezichtsvermogen. Daarom is het beschermen van de ogen op jonge leeftijd is van essentieel belang. Een goede lenzen kan veilig te blokkeren UV-straling en het dragen van een hoed kan halveren van de hoeveelheid UV-stralen die de ogen te bereiken.

"Ouders moeten worden geïnformeerd dat UV-schade cumulatief is en vaker wel dan niet pas veel later op volwassen leeftijd geconstateerd. Vroege preventie van langdurige blootstelling aan UV beter is dan de mogelijkheid van een genezing op de lange termijn", aldus Wright. "Ouders moeten ook rekening mee houden dat UV-bescherming is het hele jaar door nodig is, zelfs op bewolkte dagen als meer dan 90% van de UV-stralen kunnen doordringen lichte wolken."

Daarnaast is de Transitions Gezond Zicht Survey blijkt dat slechts 10% van de Zuid-Afrikaanse kinderen brillenglazen dragen met ingebouwde UV-bescherming. "Dit is niet geheel verwonderlijk, aangezien de meeste volwassenen zijn zich niet bewust van de voordelen van premium lens opties voor zichzelf, laat staan voor hun kinderen", zegt Riette Botha, business manager van Transitions Optical Zuid-Afrika (SA).

"Jonge ogen zijn gevoelig voor fel zonlicht en verblinding. Zoals Transitions ® automatisch adaptieve lenzen aan te passen aan veranderende licht is het makkelijker voor kinderen om beter te zien terwijl er een forse vermindering van het ongemak van loensen, ogen en vermoeidheid van de ogen."

Eyewear voor kinderen heeft aanzienlijk bijgedragen in de afgelopen jaren en kan nu aan te pakken unieke visuele behoeften, alsook de lange termijn gezondheid van het oog gaat als nooit tevoren.

Eyewear moet 100% bescherming

Alle soorten brillen, waaronder zonnebrillen en brillen, moet 100% UV-bescherming.

"Als je kind hoeft het dagelijkse verbetering van de gezichtsscherpte, Transitionsadaptieve lenzen, die zich automatisch aanpassen van helder naar donker binnen buiten wanneer ze worden blootgesteld aan UV-licht, zijn de ideale optie. Transitions ® brillenglazen adaptieve automatisch voor 100 procent bescherming tegen schadelijke UVA-en UVB-stralen . "Transitions ® adaptieve lenzen kunnen ook helpen om een kind de bereidheid van een bril dragen," zegt Botha.

Visie speelt een belangrijke rol in het begin van functionele, educatieve en sociale ontwikkeling van een kind en ongeveer 80% van het leren in de eerste van een kind 12 jaar is afkomstig van de eyes3. Veranderingen in de visie van kinderen kan optreden zonder ouders merken ze.

Daarom is het raadzaam kinderen ondergaan regelmatig oogonderzoek als ze groeien en als hun ogen blijven veranderen en aan te passen.

Voorts moeten voorwaarden zoals bijziendheid, verziendheid en astigmatisme, die allemaal van invloed kan zijn op het vermogen van een kind om te leren en uit te voeren in de klas hebben, zijn gemakkelijk gedetecteerd door middel van een oogonderzoek.

Wist u dat?

  • Er wordt 1 kind blind elke minuut in de wereld. (World Health Organisation)
  • Meer dan 12 miljoen kinderen in de leeftijd van vijf tot en met 15 worden visueel gehandicapte als gevolg van ongecorrigeerde refractieafwijkingen (bijziendheid, verziendheid of astigmatisme). (World Health Organisation)
  • De heldere lens van het kind onder de 10 jaar verstuurt meer dan 75% van het invallende UV-straling, in vergelijking met slechts 10% op de leeftijd van 30 jaar.(Advies over Gezond Zicht en Kinderen, 2007)
  • Zonnebril die niet zijn behandeld voor UV-stralen kunnen meer schadelijk voor je ogen dan niet dragen van een zonnebril op alle. Donkere glazen verminderen de hoeveelheid licht die het oog, waardoor de pupil te verwijden. Dit onthult de binnenkant van je oog tot meer UV-straling dan zonder de zonnebril.
  • Veel oppervlakken reflecteren de zonnestralen en toe te voegen aan de totale UV-belichting, bijv. gras, bodem en water reflecteren minder dan 10% van de UV-straling; verse sneeuw reflecteert tot 80%; droog strandzand reflecteert 15%, en de zee schuim reflecteert 25%.
  • UV stijgt met 4% voor elke 300 meter stijging van de hoogte. Hierdoor kunnen ook vlekken voor ogen ontstaan.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.