De ziekte van Pfeiffer is een besmettelijke ziekte die via de mond wordt overgebracht. Het virus dat de ziekte veroorzaakt wordt via het speeksel doorgegeven. Dit leidt ertoe dat vooral tieners en jongvolwassenen last ondervinden van de infectie. Het virus wordt veroorzaakt door het Epstein-Barr-virus. Bacteriën nestelen zich in de mond en zorgen er vervolgens voor dat het speeksel geïnfecteerd wordt. Dragers van de ziekte van Pfeiffer kunnen de infectie overbrengen naar anderen door speeksel te delen. Door middel van kussen wordt de infectie overgebracht en kan het bij de ander ook leiden tot vervelende gevolgen.

Wat zijn de symptomen van Pfeiffer?

Een van de kernmerken van de ziekte van is de vermoeidheid. Gedurende de dag is het lichaam de hele tijd moe. Daarnaast ondervinden de meeste patiënten vanaf de eerste dag een vervelende keelpijn, maar niet iedereen krijgt hiermee te maken. Deze keelpijn kan langer dan een week aanhouden. De pijn in de keel gaat in veel gevallen gepaard met hoesten in de vorm van een kriebelhoest. Na enkele dagen kan deze kriebelhoest zich ontwikkelen tot een zware hoest. Dit zal ervaren worden zolang de keelpijn aanblijft. Sommige mensen krijgen tijdens de ziekte last van hun lever. De ziekte kan ook voorkomen bij een kind maar komt vaker voor bij volwassenen. Vrouwen kunnen tijdens de zwangerschap last krijgen van deze infectie.

Klik hier voor meer Ziekte van Pfeiffer-symptomen

In hoeverre is Pfeiffer besmettelijk?

De ziekte kan alleen overgebracht worden via het speeksel van beide personen. De overdracht gebeurt bij de meeste besmettingen via een zoen. Wanneer iemand de infectieziekte heeft kan deze, door middel van een zoen, de bacteriën overdragen en bestaat de kans dat de ziekte wordt overgedragen. Doordat de infectie zich uitsluitend in de mond bevindt kan het niet op andere wijzen dan via speeksel worden overgebracht. Het is dus niet besmettelijk om met iemand die geïnfecteerd is door het virus om te gaan en er hoeft ook geen extra afstand te worden genomen.

Lees meer over de besmettelijkheid van Pfeiffer

Wat is de juiste behandeling?

Wanneer je last ondervindt van de ziekte van Pfeiffer dan is het belangrijk om de juiste behandeling te gebruiken. Zo kun je de infectieziekte snel bestrijden en zul je er ook maar korte tijd last van ondervinden. Neem allereerst voldoende rust en slaap gedurende de dag wat uurtjes extra. Dit helpt het lichaam te herstellen en voorkomt dat de moeheid tot irritatie leidt. Het is niet nodig om dure medicijnen aan te schaffen. De infectieziekte is vaak binnen enkele tot tien dagen weer verdwenen.

Meer over de behandeling van de ziekte

Zo voorkom je verdere verspreiding van de ziekte

Als je merkt dat je besmet bent met de ziekte van Pfeiffer dan is het belangrijk om geen verdere risico's van verspreiding te nemen. Zoen daarom voor enkele dagen niemand. Ga ook na van wie je de infectie hebt gekregen, wanneer deze persoon niet doorheeft dat er sprake is van de infectieziekte kan deze het wellicht nog verder verspreiden. Licht daarom altijd de ander in om te voorkomen dat er nog meer mensen last zullen ondervinden van deze infectie. 

Meer weten?

Wat zijn de symptomen van Pfeiffer?

De ziekte van Pfeiffer is een vervelende infectie die gelukkig aan veel symptomen te herkennen is. Mensen die last ondervinden van deze infectieziekte krijgen allen te maken met specifieke verschijnselen. Er gaan bepaalde verschijnselen aan vooraf en ook worden er tijdens de ziekte door mensen met deze infectie dezelfde symptomen bemerkt. In dit artikel vind je meer informatie over de symptomen van de ziekte van Pfeiffer. Zo kun je achterhalen of je op dit moment leidt aan deze ziekte.

Wat is de juiste behandeling bij Pfeiffer?

De ziekte van Pfeiffer is een nare infectie die zich voornamelijk huist in de mond. Je kunt via het speeksel van een ander besmet raken met de bacteriën die tot de infectie leiden. Daarbij kun je ook de ziekte verder verspreiden wanneer jouw speeksel bij een ander in de mond belandt. Het is daarom belangrijk om te voorkomen dat de infectieziekte zich verder verspreid. Tegelijkertijd wil je ook zo snel mogelijk van de ziekte af. In dit artikel lees je wat de juiste behandeling is bij Pfeiffer en wat je kunt doen om te voorkomen dat de symptomen zeer vervelend worden.

Is Pfeiffer besmettelijk en hoe draag je het over?

Mensen die te maken krijgen met de ziekte van Pfeiffer hebben dit in de meeste situaties te danken aan een besmetting die veroorzaakt is door een ander. Pfeiffer is ontzettend besmettelijk en kan via speeksel zeer eenvoudig van persoon tot persoon worden overgedragen. Wanneer iemand aan de infectieziekte leidt kan deze door te zoenen de ziekte overbrengen naar een ander. De ziekte komt daarom ook in veel gevallen bij partners voor. Wanneer de ene partner geïnfecteerd wordt kan het zeer gemakkelijk via het speeksel naar de ander worden overgedragen.

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Gaaltijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand andersziet.

Advertentie

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.