Het is een bekend en bovendien vervelend probleem bij de zwangerschap: je krijgt te maken met hoofdpijn. Zwanger zijn is erg leuk, want over enkele maanden komt er een baby aan. Maar tot die tijd heb je helaas last van allerlei lichamelijke kwaaltjes. Het lichaam moet zich namelijk goed voorbereiden op het feit dat er binnenkort een baby in jouw buik groeit. Er zullen dus allerlei veranderingen in het lichaam plaatsvinden, en dit kan weleens resulteren in hoofdpijn. Zwanger worden is al een hele klus, en ook zwanger zijn is niet gemakkelijk. De pijn in het hoofd kan onder andere bij de voorhoofdsholten voorkomen. Daarbij kun je deze pijnen ook aan de bovenkant van het hoofd ervaren. Je hoeft dus niet altijd op een hele specifieke plek een pijn te voelen. 

Het is een bekend en bovendien vervelend probleem bij de zwangerschap: je krijgt te maken met hoofdpijn. Zwanger zijn is erg leuk, want over enkele maanden komt er een baby aan. Maar tot die tijd heb je helaas last van allerlei lichamelijke kwaaltjes. Het lichaam moet zich namelijk goed voorbereiden op het feit dat er binnenkort een baby in jouw buik groeit. Er zullen dus allerlei veranderingen in het lichaam plaatsvinden, en dit kan weleens resulteren in hoofdpijn.

Zwanger worden is al een hele klus, en ook zwanger zijn is niet gemakkelijk. De pijn in het hoofd kan onder andere bij de voorhoofdsholten voorkomen. Daarbij kun je deze pijnen ook aan de bovenkant van het hoofd ervaren. Je hoeft dus niet altijd op een hele specifieke plek een pijn te voelen.

Geeft hoofdpijn zwanger zijn aan?

Hoofdpijn is niet direct een indicatie dat jij op dit moment zwanger bent. We hebben tenslotte allemaal weleens hoofdpijn. Je kunt alleen vaststellen of jij zwanger bent als jij ook een van de andere symptomen van zwanger zijn ervaart. Denk hierbij aan de menstruatie die niet meer voorkomt, pijn in de onderrug en het feit dat je vaker naar het toilet moet dan dat jij altijd gewend bent.

Toch is het meest vervelende probleem de hoofdpijn. Zwanger zijn levert het lichaam veel stress op. En deze stress kan soms overslaan naar de pijnzenuwen in het hoofd. Dit heeft onder andere tot gevolg dat het voelt alsof jij migraine hebt. Maar niet iedereen heeft evenveel last van de hoofdpijn. Zwanger zijn betekent niet automatisch dat jij altijd hoofdpijn zult ervaren. Het kan ook voorkomen dat jij tijdens de zwangerschap helemaal geen hoofdpijn krijgt.

Wat moet je doen bij hoofdpijn?

Als je hoofdpijn hebt tijdens de zwangerschap dan is het goed om een aantal dingen te doen. Wees er in ieder geval zeker van dat jij voldoende water drinkt. Het lichaam heeft de komende tijd meer vocht nodig dan jij gewend bent; er groeit tenslotte een baby in jouw lichaam en dat vergt veel van jouw lichaam. Je kunt sneller uitgedroogd raken, dus houd altijd een glas water in de buurt.

Zit je nog in de beginfase van de zwangerschap? Dan kun je ervoor kiezen om een paracetamol te nemen. Dit helpt de pijn aanzienlijk te verlichten. Overleg dit wel altijd eerst met de huisarts, om zeker te zijn dat jij dit mag nemen tegen de hoofdpijn. Zwanger zijn betekent onder andere dat jij bepaalde medicijnen niet mag innemen, en daar vallen deze pijnstillers ook onder.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.