Bent u zwanger? Dan is dat vanzelfsprekend goed nieuws. Zwangerschap is mentaal altijd geweldig voor een vrouw, maar kan lichamelijk nog weleens wat problemen opleveren. Want naast het schoppen van de baby in de buik, het misselijk voelen en uiteindelijk de bevalling, zijn er nog meer factoren die minder fijn zijn bij een zwangerschap. In dit artikel leest u meer over de striemen die kunnen ontstaan tijdens de zwangerschap en hoe u deze zwangerschapsstriemen behandelen kunt.

Hoe kunt u zwangerschapsstriemen behandelen?

Net als bij andere aandoeningen bij het lichaam geldt bij zwangerschapsstriemen ook: beter voorkomen dan vermijden. Tijdens de zwangerschap komt het bij een groot deel van de vrouwen voor dat de buik te snel gaat groeien. De huid kan dit helaas niet bijhouden en scheurt uit. Dit leidt tot het vormen van zwangerschapsstriemen. Behandelen kan, maar voorkomen is altijd beter. Dit kan gedaan worden door de huid regelmatig te behandelen met speciale crèmes die de huid zachter maken. Een zachtere huid scheurt minder snel, dus heeft u minder kans dat er striemen zullen ontstaan.

Heeft u echter op dit moment al last van de striemen? U kunt zwangerschapsstriemen behandelen door het gebruikmaken van de koud-warm-techniek. Hierbij behandelt u de huid eerst met koud water. De temperatuur moet echter niet te laag zijn, omdat het anders onaangenaam wordt. Hierna behandelt u de huid met warm water. Dit proces moet u dan een aantal keer herhalen. De huid wordt hierdoor een stuk flexibeler. Wanneer u merkt dat de striemen eraan komen, kunt u op deze manier de zwangerschapsstriemen behandelen. Zo voorkomt u dat de striemen groter worden. Daarnaast voorkomt u op deze manier ook dat er meer striemen ontstaan rondom de buik, iets wat veel zal helpen om de effecten van de zwangerschap zo veel mogelijk te verbergen.

Zwangerschapsstriemen behandelen na de bevalling

Het grote nadeel van zwangerschapsstriemen is dat deze vaak permanent zijn. Dit is dan ook de reden dat het beter is om de striemen te voorkomen. Na de bevalling is er dan ook niet veel te doen aan het feit dat de zwangerschapsstriemen er zijn. Echter door deze op eerdergenoemde manier te behandelen, met de koud-warm-techniek, kan wel gezorgd worden dat de striemen minder opvallen. De plekken op de huid zullen er permanent blijven, maar dankzij de behandeling vallen deze aanzienlijk minder op. Dit is dan ook de beste manier van zwangerschapsstriemen behandelen.

Wellicht bent u al eens advertenties tegengekomen voor producten waarmee u de zwangerschapsstriemen behandelen kunt. Het nadeel van deze middeltjes is dat zij niet altijd werken, of minder goed werken dan bovenstaande behandeling. Er zijn wel crèmes die helpen bij het behandelen van zwangerschapsstriemen, maar deze werken niet altijd en ook niet voor iedereen. Het is dan ook altijd goed om te kijken op welke manier u de zwangerschapsstriemen kunt gaan behandelen. Als u na de eerste zwangerschap merkt dat een specifieke behandeling werkt bij uw zwangerschapsstriemen dan kunt u deze behandeling ook het beste gebruiken wanneer u nogmaals zwanger wordt. Zo kunt u op de beste manier de zwangerschapsstriemen behandelen en zorgt u ervoor dat de effecten op uw lichaam zo veel mogelijk beperkt worden.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.