Wat is nu precies de oorzaak van borderline?

De oorzaak van borderline heeft men nooit kunnen bewijzen. Toch hebben alle patiënten vaak iets opmerkelijks meegemaakt in het verleden. Bijvoorbeeld een traumatische ervaring, of zijn mishandeld, emotioneel verwaarloosd. De patiënten hebben dus emotionele schade, schade die vaak een litteken voor het hele leven word gedragen. Het is wel opvallend dat er meer vrouwen dan mannen symptomen van borderline hebben.

Dit valt natuurlijk snel te verklaren, want vrijwel de meeste vrouwen zijn emotioneler ingesteld dan mannen. Mannen kunnen sneller iets vergeten of achter zich laten, terwijl vrouwen lang met bepaalde zaken bezig kunnen zijn.

Borderline komt best veel voor, en word vaak onderschat. Het is moeilijk om cijfers te geven, maar zo ongeveer 1 a 2 mensen op de 100 mensen heeft in een bepaalde periode van zijn leven last van borderline. De symptomen zijn dan ook duidelijk te zien.

In het ergste geval krijgt een borderline patiënt zelfmoord neigingen, in dit geval is het uiterst belangrijk om de symptomen direct te bestrijden, en een arts / psychiater te raadplegen.

In de meeste gevallen zal men al snel medicijnen voorschrijven, zoals antidepressiva. De eerste 4 weken zijn kritiek wanneer de medicijnen worden voorschreven. De kans op zelfmoordneigingen kan in die periode zelf groter worden. Toezicht is dan ook altijd belangrijk.

Over dit soort zaken kunt u het beste een arts of psychiater inlichten. Het is ook belangrijk om informatie in te winnen over medicijngebruik, en hoe hier het beste mee omgegaan kan worden.

Voor Meer informatie over borderline symptomen kunt u terecht op onze website.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.