Borderline is eigenlijk een moeilijk woord voor persoonlijkheidsstoornis. Letterlijk vertaald vanuit het Engels betekent het "grens".
Mensen met borderline hebben vaak lage gedachten van zichzelf, verder hebben zij een neiging tot extreme vooroordelen. Vaak kan borderline leiden tot zelf beschadigd gedrag, mensen gaan zich dan bijvoorbeeld snijden of bijvoorbeeld branden. Eigenlijk is iedere borderline patiënt verschillend, er zijn eigenlijk nooit twee de zelfde borderline patiënten. Ga daarom altijd in gesprek met een huisarts om te achterhalen of borderline van toepassing is.
Vaak leeft men met de angst om verlaten te worden, of zij voelen zich juist verlaten. In de meeste gevallen zal men proberen borderline symptomen te bestrijden met psychotherapie, dit heeft vaak het meeste effect bij borderline patiënten.
Borderline symptomen komen vooral voor bij vrouwen dan bij mannen. Men zegt zelfs dat dit 4 tot 5 keer meer voorkomt bij vrouwen.
Er is genoeg te vinden over borderline symptomen op internet, er zijn namelijk ook meerdere vormen van borderline. Ook de variatie van agressieve vormen kan ontzettend verschillen.
Op onze website vind u onder andere informatie over de behandeling van borderline, tevens kunt u meer informatie vinden over de sypmtomen van borderline.
Bordeline heeft vervelende gevolgen en kan zelfs leiden tot suïcidaal gedrag. Het is dus daarom altijd fijn dat er mensen om patiënten heen staan, die dit in de gaten houden, deze patiënten te helpen en waar mogelijk te ondersteunen. Een huisarts zal in dit soort gevallen weinig kunnen doen, u zult al snel worden doorverwezen naar een psychiater die u verder zal behandelen. Uw huisarts kan natuurlijk wel altijd advies geven, en vertellen hoe u kunt omgaan met de symptomen van borderline.
Dus: ga altijd naar een huisarts als u borderline bij iemand (of uzelf) herkent.
Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.
Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.