Is borderline eigenlijk gevaarlijk?

Misschien vraagt u zich af, is borderline nu echt gevaarlijk of niet. Allereerst moet u weten dat borderline best vaak voorkomt, er word geschat dat zo ongeveer 1 a 2 op de 100 mensen borderline heeft. Dit zijn natuurlijk globale getallen, maar dit geeft wel een indicatie hoeveel mensen hier nu eigenlijk mee rond lopen, ook dus veel mensen die hier niet eens vanaf weten.

Borderline heeft vooral invloed op de des betreffende patiënt zelf. Op onze website kunt u bijvoorbeeld symptomen zien, eigenlijk al deze symptomen brengen schade aan de des betreffende persoon.

Er zijn 2 symptomen van borderline die best gevaarlijk zijn, dit zijn de klachten die omslaan naar zelfmoord neigingen, of zelf beschadigend gedrag. In deze 2 gevallen, is professionele hulp altijd noodzakelijk. Ook heeft deze persoon eigenlijk 24 uur bewaking nodig. In dit geval kan dit veel vergen van de naaste familie, dit kan dus geestelijke schade met zich mee brengen.

Borderline brengt bij de naasten dus ook geestelijke schade toe. De symptomen van borderline zelf, zijn op toepassing op de borderline patiënt zelf.

Borderline komt in sommige gevallen door een traumatische ervaring, of iets ernstigs wat de borderline patiënt heeft meegemaakt. Het is dus heel belangrijk om de patiënt hier bij te ondersteunen, en te helpen. Over een traumatische ervaring heenkomen kan vaak erg lastig, meestal is het een kwestie van 'er mee leren leven'. Borderline geeft dus in de eerste instantie geen gevaar voor de directe omgeving, maar kan wel gevaar mee brengen voor de patiënt zelf.

U moet natuurlijk ook altijd advies inwinnen bij een huisarts die u kan ondersteunen, en advies kan geven op dit soort zaken. Meer informatie over de symptomen van borderline, kunt u ook terecht op onze website.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.