Anticonceptie Implantaat

Anticonceptie-implantaat

Een anticonceptie-implantaat is een langwerkend anticonceptie apparaat dat wordt geïmplanteerd in het menselijk lichaam om zwangerschap te voorkomen. Het is een apparaatje ziet er uit als een flexibele buis van ongeveer 2 mm dik en 40 mm lang en die in staat is om het progestageen hormoon in de bloedstroom te brengen als gecontroleerde manier om zwangerschap te voorkomen.

De enige goedgekeurde anticonceptie implantaat is op dit moment de Nexplanon dat etonogestrol bevat. Het oudere anticonceptie-implantaat – Implanon is momenteel niet in gebruik en wordt volledig vervangen door Nexplanon.

Het implantaat is zeer effectief als langwerkende omkeerbare anticonceptie het vermindert gebruikersfouten en geeft bijna 100% bescherming voor maximaal 3 jaar.

Hoe wordt het implantaat gedaan?

Een anticonceptie-implantaat mag alleen worden ingevoerd door een gekwalificeerde arts of verpleegkundige die je een plaatselijke verdoving geeft, die elk gevoel van pijn verdooft tijdens de procedure. De procedure zelf is niet erg pijnlijk, zelfs zonder verdoving. De patiënt voelt geen pijnsteken maar het gebied zelf zal zijn en gekneusd na de procedure. Binnen een paar dagen in het genezen en zul je het implantaat niet voelen.

Hoe wordt een anticonceptie-implantaat verwijderd?

Contraceptieve implantaten kunnen invloed hebben op de menstruatie op verschillende manieren. Sommige vrouwen zullen niet bloeden tijdens de menstruatie cyclus en bij sommige vrouwen zal het bloeden juist verhogen. Deze veranderingen zijn niet direct schadelijk voor de gezondheid en een arts kan u adviseren over middelen om deze veranderingen tegen te gaan.

Farmacologie van contraceptieve implantaten

Contraceptieve implantaten zoals nexplanon en Implanon etonogestrel is een hormoon dat bio-beschikbaar is. De lever-enzym CYP3A4 in de lever metaboliseert etonogestrel. De etonogestrel in het implantaat verandert het slijmvlies en verhoogt de viscositeit van het slijm in de baarmoederhals – een combinatie van al die voorkomt ovulatie. Om effectief te onderdrukken ovulatie, rond de 30? G / dag etonogestrel nodig is. Onmiddellijk na het implantaat, de afgiftesnelheid van etonogestrel ongeveer 70? G / dag, waardoor af tot ongeveer 45? G / dag 6 maanden regelt en de tijd afneemt.

De publieke opinie:

We hebben gekamd door een groot aantal bronnen voor de algemene publieke opinie over anticonceptie implantaten. Zoals je zou denken zijn de meningen verdeeld, maar er zijn nogal wat vrouwen die gewichtstoename hebben gemeld. De gebruikers van de implantaten hebben ook stemmingswisselingen en depressie gemeld. Velen melden dat deze symptomen een stuk minder zijn met nexplanon dan met de oudere Implanon, maar ook hier is het advies gevarieerd. Als zodanig zijn er nog een groot percentage van de vrouwen die afhankelijk zijn van anticonceptiepillen. Het is niet nodig om te zeggen dat implantaten slecht zijn, maar de effecten en bijwerkingen variëren afhankelijk van het individu.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.