Duizelig en misselijk door bloeddruk

Duizelig en misselijk

Dit beschrijft een daling van de bloeddruk bij het opstaan ??plotseling. Normaal gesproken, bij het opstaan, de bloedvaten in de benen een beetje samentrekken, zodat het bloed niet zwembad, door de zwaartekracht, in het been aderen. Als dit niet gebeurt, blijft het bloed in de benen, en de hoeveelheid bloed terug te keren naar het hart is sterk afgenomen voor een paar momenten: dit betekent dat het hart minder te pompen heeft. Voor een paar slagen, dan wordt er minder bloed gepompt naar het hoofd, en de patiënt voelt zich licht in het hoofd of duizelig. Wanneer het been schepen weer hun normale toon, de circulatie weer normaal, en de duizeligheid gaat.

Dit is geen ernstig probleem, gaat in momenten, en de meeste mensen aan te passen door de stijgende langzaam. Het komt vaak voor bij diabetici en bij ouderen, en het kan gebeuren, bijvoorbeeld bij het opstaan ??uit een warm bad, als alle bloedvaten ontspannen zijn, en reageren niet snel genoeg, of na een grote maaltijd. Het is gemaakt erger met alcohol, of iets waardoor vocht tekort. Het vermijden van alcohol, niet steeds vocht uitgeput en het nemen van gezond verstand stappen voor de aanpassing, meestal het probleem oplossen. Als dit aanhoudt, moet het advies van een arts worden verkregen.

Tests moeten mogelijk worden gedaan om eventuele onderliggende aandoeningen, zoals de ziekte van Addison te onderzoeken.

Sinus caroticus overgevoeligheid

De carotis sinus of bulb is te vinden in de halsslagader in de buurt van waar het verdeelt in de externe takken aan het hoofd en de nek, en de interne carotis, die de hersenen. De sinus is gevoelig voor druk, en reageert door het veranderen van de hartslag dramatisch. Externe druk kan leiden tot een reactie.

Aorta stenose is een vernauwing van de aortaklep van het hart. Dit is de belangrijkste uitlaatklep tussen de belangrijkste pompende kamer en de aorta, die zuurstofrijk bloed naar het hele lichaam. Als de klep is kleiner geworden, kan er niet genoeg bloed uit te komen van het hart. Als de hersenen ontvangen te weinig zuurstofrijk bloed, kan de patiënt zich duizelig voelt. Obstructie door de vernauwde klep zorgt ook voor extra werk voor het hart, als het probeert om bloed rond te pompen door de vernauwde opening. Uiteindelijk kan het hart problemen voordoen, met inbegrip van ritmestoornissen. Bij ernstige vernauwing, kan zelfs een lichte ritmestoornis leiden dat er geen bloed op alle wordt gepompt door de klep voor een beat of twee: dit is genoeg om de patiënt duizelig of zelfs flauwvallen.

Cardiomyopathie is een aandoening van de hartspier zelf, die geen effect meer. Het hart vergroot uiteindelijk in een slap orgaan, die nauwelijks pompvermogen - met andere woorden van een pomp. De patiënt voelt zich duizelig omdat er gewoon niet genoeg bloed de hersenen bereikt. Cardiomyopathie kan het moeilijk zijn te controleren, en wordt beheerd door een specialist cardioloog.

Andere cardiale problemen

Als een ECG toont geleidingsproblemen in het hart, moet de patiënt worden doorverwezen naar een cardioloog. Patiënten met een pacemaker kan het nodig zijn om ze aangepast of vervangen.

Vertobro-basilaire insufficiëntie

In deze toestand, de uitbreiding van de nek - bijvoorbeeld, als we kijken naar boven - comprimeert de vertebro-basilaire slagaders die de hersenen te leveren. Een voorbijgaande ischeamic attack (TIA) kunnen optreden: dit is een aandoening die precies is als een beroerte, behalve dat de symptomen volledig te wissen binnen 24 uur, waardoor er geen neurale schade. Deze vorm van duizeligheid heeft andere symptomen, zoals tijdelijke verlamming, dus het meestal gemakkelijk te diagnosticeren.

Een TIA is een waarschuwing van een beroerte te komen, zodat deze patiënten moeten worden doorverwezen naar een neuroloog of neurochirurg voor het volledig onderzoek en beheer.

Oorproblemen

Sommige aandoeningen van het oor kan duizeligheid veroorzaken, en deze hebben meestal andere symptomen ook. Virale infecties van het evenwichtsorgaan en de ziekte van Menière zijn twee veel voorkomende problemen. De aanwezigheid van tinnitus (oorsuizen) kan een aanwijzing hier te zijn.

Gegeneraliseerde angststoornis

Dit wordt gediagnosticeerd als andere organische oorzaken (zoals hartproblemen) hebben zeker is uitgesloten, en de patiënt een bijkomende symptomen suggereren angststoornis, bijvoorbeeld vermoeidheid, slaapstoornissen, prikkelbaarheid en ga zo maar door, alle aanwezigen voor meer dan zes maanden. Als de patiënt hyperventileert kan de duizeligheid worden ingesteld. Deze aandoening vereist behandeling, die gewoonlijk wordt uitgevoerd door een psychiater / psycholoog team.

Ernstige bloedarmoede

Dit kan ook duizeligheid, omdat het bloed slechts voldoende zuurstof niet naar de weefsels. Ernstige bloedarmoede heeft meestal andere symptomen, zoals een snelle hartslag en bleekheid. Anemie heeft altijd een oorzaak, zoals voedingstekorten of lopende bloedverlies, en dit moet worden geïdentificeerd en behandeld.

Resultaat

Met de juiste diagnose en behandeling zijn de meeste patiënten genezen van duizeligheid.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.