Duizeligheid

Inleiding tot duizeligheid

Duizeligheid is een van de meest voorkomende symptomen die een persoon om medische hulp te zoeken zal vragen. De term duizeligheid (of duizelig) betekent verschillende dingen voor verschillende mensen, dus het is moeilijk te definiëren. Betekent "duizelig" betekent licht in het hoofd of het gevoel van zwakte en bijna flauwvallen? Of doet het verwijzen naar het gevoel van duizeligheid, waarbij een persoon voelt zich alsof ze net gekregen uit een merry-go-round?

Duizeligheid (licht in het hoofd) wordt vaak veroorzaakt door een afname van de bloedtoevoer naar de hersenen, terwijl de vertigo kan worden veroorzaakt door verstoringen van het binnenoor en de balans van de hersenen. Het is belangrijk dat de zorgverlener te begrijpen wat je bedoelt als je klaagt over duizeligheid. Het kan zijn dat aanvullende vragen gesteld, zodat de juiste richting kan worden genomen voor een diagnose en behandeling.

Wat zijn enkele veelvoorkomende oorzaken van duizeligheid?

Terwijl de classificatie van duizeligheid tot duizeligheid en vertigo categorieën kan helpen begrijpen hoe het lichaam werkt, soms is het de moeite waard om herziening voorkomende redenen waarom mensen zouden kunnen klagen over duizeligheid.

Lage bloeddruk

Duizeligheid, licht in het hoofd, en het gevoel van flauwvallen is een veel voorkomende klacht bij mensen die een lage bloeddruk. Als de bloeddruk te laag is, is niet genoeg zuurstofrijk bloed wordt geleverd aan de hersenen, en zijn functie kan worden beïnvloed. Als de hersenen de bloedtoevoer te veel afgenomen, kan de persoon die flauwvalt (syncope).

Naast het gevoel van duizeligheid, kan de bijbehorende symptomen zijn onder meer:

  • zweten,
  • misselijkheid en braken,
  • kortademigheid, en
  • pijn op de borst.
  • Lage bloeddruk kan het gevolg zijn van een onderliggende ziekte of ziekte, of het kan een normale fysiologische aandoening. Enkele veel voorkomende redenen voor de lage bloeddruk zijn de volgende:
  • Anemie (verminderd aantal rode bloedlichaampjes)

Bloeden

Uitdroging (verlies van water in het lichaam) komt vaak voor bij infecties die braken en diarree veroorzaken. Koorts kan ook leiden tot een aanzienlijke hoeveelheid vochtverlies als gevolg van verhoogde stofwisseling en overmatig zweten als het lichaam probeert om af te koelen zelf.

Warmte-gerelateerde ziektes die verband houden met uitdroging zoals hitte krampen, hitte-uitputting of een zonnesteek (een medisch noodgeval).

Bijwerkingen van bepaalde medicijnen gebruikt om de bloeddruk en de hartslag te controleren. Voorbeelden zijn:

bètablokkers (propranolol [Inderal, Inderal LA], atenolol [Tenormin], metoprolol, [Lopressor, Toprol XL]), die adrenaline receptoren te blokkeren in het hart en kan het vermogen van de hartslag te verhogen als reactie op veranderingen van de positie van , verminderd aantal rode bloedcellen, of uitdroging.

Nitroglycerine en isosorbide mononitraat (Imdur), een langwerkend nitroglycerine, zijn medicijnen die worden voorgeschreven om de bloedvaten verwijden in het hart om angina te behandelen. Desalniettemin kunnen de medicatie ook leiden tot andere bloedvaten in het lichaam verwijden en niet in staat in te spelen op de behoeften van het lichaam zijn.

  • Diuretica die kan leiden tot uitdroging
  • ACE-remmers die de hartslag te vertragen en
  • medicijnen voor erectiestoornissen die kunnen verwijden de bloedvaten.
  • Alcoholgebruik
  • Zwangerschap

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.