Duizeligheid en moe zijn

Duizeligheid is het gevoel van duizeligheid, of het gevoel dat je zou kunnen flauwvallen. Duizeligheid kan gepaard gaan met misselijkheid en braken, transpiratie of een koud zweet, en flauwvallen. Bloed levert zuurstof naar de hersenen. Duizeligheid wanneer bloed wordt niet naar het hersenen snel genoeg, of als er een tekort in de hoeveelheid zuurstof in het bloed. Duizeligheid Spotlight

Duizeligheid kan worden veroorzaakt door orthostatische hypotensie (een daling van de bloeddruk na u aan toe bent), honger, veel voorkomende ziekten en infecties, zoals verkoudheid, hypoglycemie (lage bloedsuikerspiegel), uitdroging, hartproblemen, of gevoelens van angst en paniek. Meer-ernstige oorzaken van duizeligheid zijn ernstige bloedingen, hartaanval, en abnormale hartritmes.

De sensatie van de dingen draaien om je heen, waardoor je het gevoel een instabiel of niet in de balans staat bekend als duizeligheid, en veel mensen kan dit symptoom beschrijven als duizeligheid. Vertigo wordt meestal veroorzaakt door een aandoening die bekend staat als benigne positionele vertigo, labyrintitis (ontsteking van het binnenoor), de ziekte van Menière (binnenoor ziekte die evenwicht als het gehoor van invloed op), migraine en een verminderde bloedtoevoer naar de kleine hersenen (het onderste gedeelte van de hersenen dat betrokken is bij de controle van balans).

Gevoel licht in het hoofd en duizelig kunnen tekenen zijn van een potentieel levensbedreigende aandoening, zoals een hartaanval, beroerte, of shock (ernstige daling van de bloeddruk). Onmiddellijk medische hulp (bel 911) als je last krijgen van duizeligheid gepaard met gevoelens van pijn in uw borst, spraak problemen, verwarring of verlies van bewustzijn, zelfs voor een kort moment, ademhalingsproblemen, ernstige buikpijn, ernstige hoofdpijn, ongecontroleerde bloedingen, plotselinge zwakte of gevoelloosheid aan een zijde van het lichaam of in het gezichtsvermogen. Symptomen

Duizeligheid kan gepaard gaan met andere symptomen, die variëren afhankelijk van de onderliggende ziekte, aandoening of duizeligheid symptomen

Wat zijn de oorzaken duizeligheid?

Enkele veel voorkomende oorzaken van duizeligheid zijn onder andere honger, vermoeidheid, hypoglycemie (lage bloedsuikerspiegel), of angst. Duizeligheid kan ook veroorzaakt worden door neurologische aandoeningen, zoals multiple sclerose, de ziekte van Parkinson en epilepsie. Vertigo (de perceptie van bewegende of uw omgeving te bewegen om je heen) wordt geassocieerd met stoornissen in het evenwichtsorgaan, dat balans regelt. Omdat uw oren worden geassocieerd met dit systeem, oor-infecties en ziekten, zoals de ziekte van Menière, kan invloed hebben op je gevoel van balans en lopen.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.