Duizeligheid is een sensatie die verschillende dingen kan betekenen voor verschillende mensen. Verschillende betekenissen kunnen zijn:
Er zijn vele mogelijke oorzaken. Problemen met het cardiovasculaire systeem, kan het oor organen van evenwicht, of psychische problemen allemaal leiden tot duizeligheid als een grote of kleine symptoom.
Te sorteren op de fundamentele oorzaak, zijn andere symptomen die gepaard gaan met de duizeligheid meestal onderzocht, omdat deze zal aangeven waar het probleem ligt. De onderstaande tabel is een samenvatting van de belangrijkste soorten van duizeligheid en hun gemeenschappelijke oorzaken, die hierna kort worden toegelicht.
Dit beschrijft een daling van de bloeddruk bij het opstaan ??plotseling. Normaal gesproken, bij het opstaan, de bloedvaten in de benen een beetje samentrekken, zodat het bloed niet zwembad, door de zwaartekracht, in het been aderen. Als dit niet gebeurt, blijft het bloed in de benen, en de hoeveelheid bloed terug te keren naar het hart is sterk afgenomen voor een paar momenten: dit betekent dat het hart minder te pompen heeft. Voor een paar slagen, dan wordt er minder bloed gepompt naar het hoofd, en de patiënt voelt zich licht in het hoofd of duizelig. Wanneer het been schepen weer hun normale toon, de circulatie weer normaal, en de duizeligheid gaat.
Dit is geen ernstig probleem, gaat in momenten, en de meeste mensen aan te passen door de stijgende langzaam. Het komt vaak voor bij diabetici en bij ouderen, en het kan gebeuren, bijvoorbeeld bij het opstaan ??uit een warm bad, als alle bloedvaten ontspannen zijn, en reageren niet snel genoeg, of na een grote maaltijd. Het is gemaakt erger met alcohol, of iets waardoor vocht tekort. Het vermijden van alcohol, niet steeds vocht uitgeput en het nemen van gezond verstand stappen voor de aanpassing, meestal het probleem oplossen. Als dit aanhoudt, moet het advies van een arts worden verkregen.
Tests moeten mogelijk worden gedaan om eventuele onderliggende aandoeningen, zoals de ziekte van Addison te onderzoeken.
Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.
Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.