Angst voor tandarts
Is de gedachte aan een bezoek aan de tandarts geeft je een slapeloze de avond ervoor? Of is de gedachte alleen al van het geluid van de boor van de tandarts laat je beven? Wees niet bang, want je bent een van de duizenden mensen die last hebben van het fenomeen van de 'tandheelkundige angst'.

Volgens de voorzitter van de Zuid-Afrikaanse Dental Association (SADA), dr. Leonard Sizani: "Het negeren van routine mondverzorging als gevolg van tandheelkundige angst zal zeker leiden tot de ontwikkeling van grotere problemen. Dit zal onvermijdelijk leiden tot een langere en duurdere tandheelkundige ingrepen, want na-verwaarlozing behandeling zal vaak de enige optie. "

De onderstaande vragen, zo ja beantwoord, kunt u een indicatie geven of u of iemand die je kent lijdt aan tandheelkundige angst:

  • Wil jij je afspraak bij de tandarts te annuleren als gevolg van een lichte onrust en spanning in de nacht voorafgaand aan uw tandheelkundige bezoek?
  • Heb je last van een aanval van nervositeit tijdens het wachten bij de receptie van uw tandarts gebied?
  • Heeft u een onaangename ervaring in een voorafgaand bezoek aan de tandarts?
  • Voelt u zich ongemakkelijk en angstig, terwijl de stoel van de tandarts?
  • Is de gedachte aan een tandheelkundige injectie laat je gespannen en lichamelijk ziek?
  • Is het zicht van de tandarts of mondhygiënist de instrumenten je angstig?
  • Ben je bang of beschaamd dat de tandarts zal zeggen dat je het ergste mond hij / zij ooit heeft gezien hebben?
  • Doe de objecten die in je mond door de tandarts je in paniek en juist het gevoel dat je niet kan ademen?
  • Heb je het gevoel alsof je tandarts is onsympathieke naar u toe?
Als je antwoord 'ja' op een of meerdere van deze vragen, moet je proberen om te werken aan het verlichten van je angsten te ontvangen tandheelkundige zorg, door te proberen op de volgende suggesties:

Kies een tandarts die op dezelfde golflengte als u Bij het zoeken naar een geschikte tandarts, kies dan iemand die empathisch is voor uw behoeften zijn, terwijl in de stoel. Hij / zij moet zorgen dat u zich comfortabel en veilig, zodat u niet het gevoel of handelen bang. Je moet ook vrij om te vragen om informatie te voelen zonder me te schamen. De tandarts moet helpen om weloverwogen keuzes bij het bepalen van je cursus van de behandeling.

Probeer het interviewen van een tandarts voordat u daadwerkelijk het maken van uw afspraak bij de tandarts. Als je voelt comfortabel genoeg om met hem of haar praten over je angst en angst, dan zul je naar alle waarschijnlijkheid, comfortabel voelt om zijn / haar patiënt. Vergeet niet dat tandartsen die de behandeling van kinderen in hun praktijk hebben de neiging om heel veel geduld en zou zeer geschikt zijn in dit geval.

Wat je eet van invloed op uw niveau van angst Het eten van eiwitrijk voedsel, zoals kaas, een uur voor uw afspraak bij de tandarts en het stoppen van uw cafeïne inname minstens zes uur voor uw afspraak kan wonderen doen voor het verlichten van tandheelkundige angst. Houd er rekening mee dat suikerhoudende voedingsmiddelen kunnen agitatie toenemen en dat koolhydraten niet hetzelfde kalmerende effect dat eiwit-rijk voedsel te doen.

Adem ... Angstige mensen hebben de neiging om hun adem, die per ongeluk verhoogt hun gevoel van paniek, omdat angstgevoelens vermindert zuurstof vast te houden. De oplossing is om zich te concentreren op de ademhaling regelmatig en langzaam en niet te vergeten te pauze tussen in-en uitademen gedurende enkele seconden.

Verkrijg de feiten De wortelkanaalbehandeling slaat vaak angst in het hart van elke kandidaat voor deze tandheelkundige behandeling. SADA De suggestie is om vertrouwd te raken met deze of enige andere procedure die kan oproepen angst - is de kans groot dat deze procedures niet zo slecht als velen denken, vanwege de vele technologische vooruitgang in de tandheelkunde door de jaren heen.

Probeer de eenvoudige kunst van het ontspannen Maak er een gewoonte van het gebruik van een geschikte methode van ontspanning die voor u werkt, voordat je afspraak bij de tandarts. Dit kan gaan over alles zijn, van het visualiseren van jezelf op een tropisch strand, aan het ontspannen van de spieren van top tot teen. Als u vindt dat muziek een bron van ontspanning voor u, neem een tape mee naar de tandarts en vraag hem om het af te spelen tijdens het werken aan je mond (op voorwaarde dat hij beschikt over een cassettespeler, natuurlijk).

Wanneer u merkt dat je gespannen weer op, haal diep adem en bewust laat uw spieren te ontspannen - als het lichaam ontspannen is, is het moeilijk voor iedereen om te blijven bang of nerveus.

Het is waarschijnlijk waar om te zeggen dat het bezoeken van een tandarts zal nooit op de top van iemands to-do lijst, maar u kunt er zeker van dat de angst die je kan hebben gevoeld tijdens uw laatste bezoek is verminderd door het nemen van controle van uw mondelinge en tandheelkundige gezondheid.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.