Gele tanden

Verkleurde tanden kan een anders mooie glimlach lelijk uitzien. Feit is is het eenvoudig om je tanden vlekken, geen voedsel of drinken dat uw tapijt vlek vlekken op uw tanden, ook. Maar ook al verkleurde tanden gebruikelijk zijn, dat betekent niet dat je kunt er niets aan te doen. De eerste stap naar een heldere, witte glimlach is om te leren precies wat de oorzaken van verkleurde tanden. De volgende - en belangrijkste - stap is om uw tandarts te zien om uit te zoeken welke oplossingen het beste zijn voor uw glimlach. Dit artikel helpt u op weg op het leren van de ins en outs van verkleurde tanden ... maar de rest is aan jou!

Er zijn twee primaire klassen van tand vlekken: extrinsieke en intrinsieke. Extrinsieke tand vlekken zijn vlekken op het oppervlak van de tanden. Intrinsieke tand vlekken zijn aan de binnenzijde van de tand in de binnenste lagen in de dentine of in de pulp gebied. Een eenvoudige manier om het verschil onthouden is extrinsieke tand vlekken dat als aan de buitenzijde van de tand en intrinsieke tand vlekken op het inwendige van de tand.

In het algemeen worden extrinsieke tand vlekken veroorzaakt door bepaalde gewoonten zoals niet poetsen, flossen of het zien van uw tandarts op een regelmatige basis, het drinken van koffie, thee of wijn, het eten van bessen, soja saus of curry's, en roken of pruimtabak. Intrinsieke vlekken kan veroorzaakt worden door trauma's tand (een gebroken tand of afgebroken tand), bepaalde antibiotica (tetracycline) en tandheelkundige voorwaarden (fluorose). Genetica spelen ook een grote rol in de kleur van uw tanden en hun neiging om vlekken. En ouder worden kan zowel extrinsieke en intrinsieke tand vlekken.

De kleur van verkleurde tanden kunnen variëren van yellow-brown/dark bruin tot groen, oranje, blauw-grijs en zelfs zwart! Laten we eens een kijkje nemen op de verschillende kleuren van verkleurde tanden en hun oorzaken.

Yellow-Brown/Dark Brown verkleurde tanden - Als u regelmatig drinkt dranken zoals koffie, thee, wijn (rood of wit) of soda, kunnen je tanden uiteindelijk beginnen met een geel-bruine of donkere bruine tint te ontwikkelen. Dit is een extrinsieke vorm van tand vlek, als gevolg meer van de interactie tussen een stof met calculus uw tand of plaque dan de kleur van het voedsel of drank.

Plaquette zelf kan ook de boosdoener van de geel-bruin of donkerbruin tand vlekken, slechte mondhygiëne kan plaque op te bouwen mogelijk te maken, het maken van uw tanden dof en glansloos. Als u rookt, kunt u rekenen op je tanden te draaien geel-bruin en uiteindelijk donkerbruin na jaren van gebruik.

Baby van tanden die gewond zijn geraakt of besmet kunnen leiden tot tand vlekken bruinachtig van permanente tanden. Veroudering kan leiden tot bruine tand vlekken, ook. Feit is uw tanden zijn als iets anders dat jaar gebruik duurt - wordt het een iets minder glanzend, een beetje minder fel in de tijd. Maak je geen zorgen: het is eerder regel dan de uitzondering. Later, we gaan over hoe zich te ontdoen van hen.

Green verkleurde tanden - Het klinkt vreemd, maar tand vlekken kan eigenlijk licht naar donker groen van kleur. Groene vlekken zijn vaker te vinden op de kinderen tanden. De oorzaken variëren van blootstelling aan koper, nikkel en kwik aanwezigheid van TL bacteriën en schimmels. Sommige bloedziekten kan ook leiden tot groenachtig tand vlekken, zoals hemoglobine of een gekleurd glazuur cuticula (de Nasmyth van de membraan) afgebroken. Deze vlekken doorgaans van invloed zijn voorste tanden (de zes bovenste en onderste voortanden).

Oranje verkleurde tanden - Orange tand vlekken meestal voorkomen in de buurt van het tandvlees en worden veroorzaakt door de aanwezigheid van chromogene (fotografische) bacteriën of voedsel opbouw. Kinderen zijn bijzonder gevoelig voor oranje tand vlekken, meestal als gevolg van onoordeelkundig of niet vaak borstelen.

Blauwgrijs verkleurde tanden - blauw-grijze vlekken zijn intrinsieke en veroorzaakt door blootstelling aan medicijnen zoals tetracycline. Dit kan gebeuren in de baarmoeder, wanneer de tand structuur vormen; zwangere vrouwen die nemen tetracycline kan het over te dragen aan de foetus.

Black Stained Teeth - Zwart tand vlekken zijn extrinsieke tand vlekken en soms in de vorm van een zwarte lijn op de voorste tanden. Ijzersupplementen of mondwater met chlorohexedine kan leiden tot zwarte vlekken tand.

Witte vlekken - Fluorose, de staat als gevolg van fluoride overmatig gebruik, kan leiden tot ondoorzichtige witte lijnen of vlekken op de tanden. Dit type tand vlek is intrinsiek.

Oplossingen voor verkleurde tanden

Het vermijden van verkleurde tanden moet poetsen, flossen en het zien van uw tandarts regelmatig. Professioneel tanden reinigingsbeurten helpen verwijderen kleine extrinsieke tand vlekken. Voor meer hardnekkige vlekken of intrinsieke vlekken, professioneel bleken van tanden, kunnen micro-schuren of fineer zijn perfecte oplossingen. Een overleg met uw tandarts is de plek om te beginnen, omdat extrinsieke en intrinsieke tand vlekken verschillend worden behandeld, maar we kunnen je voor te bereiden door het bespreken van de verschillende soorten oplossingen beschikbaar.

Tanden Bleken - De meeste extrinsieke tand vlekken goed reageren op professioneel bleken van tanden behandelingen. Laser tanden bleken is de voorkeur van veel patiënten deze dagen vanwege zijn blekende vermogen en tijdbesparende voordelen (behandeling duurt ongeveer een uur!). Maar niet iedereen kan krijgen deze laser tandheelkunde procedure; een grondig tandheelkundig examen en overleg nodig is om uw tandarts groen licht te krijgen. Dingen zoals tandbederf of tandvleesontsteking kan het nodig zijn een tand vulling of tandvleesontsteking te behandelen voor de laser bleken van tanden. Patiënten met een kroon of porseleinen veneers zijn beperkt, ook. Alleen bepaalde types van laser tanden whitening behandelingen zijn effectief op de bestaande tandheelkundige werk.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.