Groene thee:

Groene thee is gemaakt van de gedroogde bladeren van de Camellia sinensis, een vaste plant altijd groene struik. Groene thee heeft een lange geschiedenis van gebruik, daterend uit China ongeveer 5.000 jaar geleden. Groene thee, zwarte thee en Oolong thee zijn allemaal afkomstig van dezelfde plant. Er is een beperkte studie van de thee als gorgeldrank (mondwater) voor cariës te voorkomen. Het is niet duidelijk of dit een gunstig therapie voor deze indicatie. Vermijd indien overgevoelig zijn voor cafeïne of tannines. Voorzichtigheid is geboden met diabetes of leverziekte.

Honing

: Honing is een zoete, kleverige vloeistof die door honingbijen (Apis mellifera) uit de nectar van bloemen. Momenteel is beperkt studie toont een voordeel in het gebruik van honing in de behandeling van gingivale plaque en gingivitis. Meer studies zijn nodig.

Vermijd indien overgevoelig zijn voor honing, stuifmeel, selderij of bijen. Honing wordt algemeen beschouwd als veilig in de aanbevolen doseringen. Vermijd honing uit het geslacht Rhododendron, omdat het kan een toxische reactie veroorzaken. Vermijd bij kinderen jonger dan 12 maanden oud zijn. Voorzichtigheid is geboden met antibiotica. Mogelijk schadelijke verontreinigingen (zoals C. botulinum of grayanotoxins) zijn te vinden in sommige soorten honing en moet voorzichtig worden gebruikt bij zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven.

Jodium:

povidonjood mondwater Er is gesuggereerd dat de mond flora te verminderen in de setting van parodontitis of rond kaakchirurgie. Op dit moment is het bewijs voor het gebruik van jodium voor periodonitis of gingivitis is niet doorslaggevend.

Reacties kunnen ernstig zijn, en sterfgevallen hebben voorgedaan met de blootstelling aan jodium. Vermijd jodium-gebaseerde producten als overgevoelig zijn voor jodium. Doe geen gebruik voor meer dan 14 dagen. Vermijd Lugol oplossing en verzadigde oplossing van kaliumjodide (SSKI, PIMA) met hyperkaliëmie (hoge hoeveelheden kalium in het bloed), longoedeem (vocht in de longen), bronchitis of tuberculose. Voorzichtigheid is geboden bij de toepassing op de huid, omdat het kan irriteren / branden weefsels. Wees voorzichtig met natriumjodide met nierfalen. Vermijd natriumjodide met gastro-intestinale obstructie. Jodium is veilig in de aanbevolen doses voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Vermijd povidonjood voor de peri-anale voorbereiding tijdens de bevalling of na de bevalling antisepsis.

Zoethout:

Verdere studies zijn nodig om voor te bevelen voor of tegen het gebruik van glycyrrhizine in de tandheelkundige hygiëne.

Vermijd met een bekende allergie voor drop, een bestanddeel van drop, of een lid van de Fabaceae (Leguminosae) plantenfamilie. Vermijd drop met congestief hartfalen, hart-en vaatziekten, nier-of leverziekte, vocht vasthouden, hoge bloeddruk, hormonale afwijkingen of als het nemen van diuretica. Zoethout kan leiden tot abnormaal laag testosteron gehalte bij mannen of hoge prolactine of oestrogeen bij vrouwen. Dit kan het moeilijk maken om zwanger te worden en kan leiden tot menstruele afwijkingen.

Lycopeen:

Er is enig bewijs dat lycopeen, systemisch toegediend, kan een effectieve behandeling voor gingivitis zijn. Verdere studies zijn nodig om deze eerste bevindingen te ondersteunen en lycopeen te onderzoeken in combinatie met andere behandelingen gingivitis.

Vermijd indien allergisch voor tomaten of om lycopeen. Als gevolg van een gebrek aan afdoende gegevens, te voorkomen wanneer u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Magneet therapie: Beperkt beschikbaar studie geeft aan dat de opname van tandheelkundige magneten in het kunstgebit kan nuttig zijn voor patiënten met een beperkt vermogen te tolereren of te controleren uitneembare prothesen. Verder onderzoek is nodig om de effectiviteit van magneten als prothese steun te bevestigen.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.