Vermijden bij personen met een bekende allergie of overgevoeligheid voor Bloodroot (Sanguinaria canadensis) of de bestanddelen daarvan. Sanguinarine-bevattende orale producten moeten worden vermeden bij personen met orale laesies (wondjes in de mond), zoals sanguinarine kunnen irriteren of veroorzaken laesies in de mond. Traditioneel werd Bloodroot gebruikt voor het stimuleren van de menstruatie, en mag daarom niet worden gebruikt tijdens de zwangerschap. Bloodroot wordt niet aanbevolen bij vrouwen die borstvoeding geven als gevolg van een gebrek aan wetenschappelijk bewijs voorhanden is.

Chitosan:

Er zijn aanwijzingen dat chitosan antibacteriële eigenschappen heeft en kan verminderen tandplaque. Meer bewijs nodig is.

Vermijd indien allergisch of gevoelig zijn voor chitosan of schaaldieren. Voorzichtigheid is geboden met diabetes of stollingsstoornissen. Voorzichtigheid is geboden als het nemen van geneesmiddelen, kruiden of supplementen die de bloedglucose verlagen of verhogen het risico op bloedingen. Chitosan kan verminderen de absorptie van vetten en in vet oplosbare vitaminen uit de voeding. Chitosan wordt niet aanbevolen tijdens de zwangerschap of borstvoeding.

Co-enzym Q10

: Voorlopige humane studies suggereren mogelijke voordelen van CoQ10 die via de mond of op de huid of tandvlees in de behandeling van parodontitis. Beter onderzoek is nodig voordat een conclusie kan worden getrokken.

Allergie geassocieerd met CoQ10 supplementen is niet gedocumenteerd in de beschikbare literatuur, hoewel huiduitslag en jeuk zijn zelden gemeld. Stop met gebruik maken van twee weken voor de operatie / tandheelkundige / diagnostische procedures met bloeden risico en niet meteen gebruiken na deze procedures. Wees voorzichtig met een geschiedenis van bloedstolsels, diabetes, hoge bloeddruk, hartaanval of beroerte, of met gebruik van anticoagulantia (bloedverdunners) of antiplatelet geneesmiddelen (zoals aspirine, warfarine), of de bloeddruk, bloedsuiker, cholesterol, of schildklier drugs. Vermijd wanneer u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Koper:

Koper is gebruikt om zijn antibacteriële eigenschappen, ook als een orale spoeling voor tandplak. Inleidende studie suggereert dat het spoelen met een 1.1mm koperoplossing effectief kan zijn in de tandplak te verminderen. Verder onderzoek is nodig voordat aanbevelingen kunnen worden gemaakt.

Vermijd indien die allergisch zijn voor cranberry's, bosbessen en andere planten van de Vaccinium soorten. Gezoete cranberry sap kan invloed hebben op de bloedsuikerspiegel. Voorzichtigheid is geboden met een voorgeschiedenis van nierstenen. Vermijd meer dan het bedrag meestal te vinden in de voeding wanneer u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Eucalyptus olie:

Eucalyptus (Eucalyptus globulus) olie bevat 70-85% 1,8-cineole (eucalyptol), die ook aanwezig is in andere plantaardige oliën. Eucalyptol wordt gebruikt als een ingrediënt in sommige mondwater en tandheelkundige preparaten, kan de olie antimicrobiële eigenschappen bezitten. Listerine mondspoeling is een combinatie van etherische oliën (eucalyptol, menthol, thymol, methylsalicylaat), die is effectief gebleken voor het verminderen van plaque en gingivitis. Hoewel studies over de combinatie mondspoelingen tonen effectiviteit (zoals Listerine), is het niet duidelijk of eucalyptus olie is op zichzelf effectief of veilig voor dit doel.

Vermijd indien die allergisch zijn voor eucalyptus olie of met een voorgeschiedenis van convulsies, diabetes, astma, hart-en vaatziekten, hartritmestoornissen, darmproblemen, leverziekte, nierziekte of longziekte. Wees voorzichtig als autorijden of het bedienen van machines. Vermijd met een voorgeschiedenis van acute intermitterende porfyrie. Vermijd wanneer u zwanger bent of borstvoeding geeft. Een stam van bacteriën gevonden op eucalyptus kan een infectie veroorzaken. Toxiciteit is gemeld bij orale en geïnhaleerde gebruik.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.