Kiespijn wat te doen
Afhankelijk van wat je precies hebt bij kiespijn, gaat de tandarts je te hulp schieten. Wat te doen bij kiespijn.

Gaatje: een tand die is vernietigd kan niet regenereren. Echter, het gebruik geschikte behandeling, kan het verloop van gaatjes worden gestopt. Het doel van de behandeling van cariës is aan de tand te behouden en complicaties, zoals pijn en tandvleesaandoeningen te voorkomen.

Een tandarts verwijdert rotte tand materiaal door boren en te vervangen met een restauratieve materiaal (een zogenaamde vulling), zoals zilver legering, goud, porselein of composiet. Anesthetica worden gewoonlijk gebruikt, zoals Novocaine. Stikstofoxide (lachgas) kunnen ook worden gebruikt. Pijnstillers, zoals ibuprofen of opiaten, zoals codeïne worden voorgeschreven bij nodig. Voor die mensen die bang zijn tandheelkundige werk, sedatie met anti-angst middelen, zoals alprazolam worden gebruikt. Het is derhalve dat deze personen iemand te rijden en de tandarts door de slaperigheid veroorzaakt door de anti-angst geneesmiddel. Antibiotica zoals ampicilline, kan worden voorgeschreven voor infectie of het voorkomen van een infectie.

Kronen worden gebruikt als verval is uitgebreid en er is beperkte tand structuur, die kan leiden tot verzwakte tanden. Grote vullingen en zwakke tanden verhogen het risico van de tand breken. De vervallen of verzwakt gebied wordt verwijderd en gerepareerd met behulp van een begeleidende jas of "cap" (kroon) aangebracht over de rest van de tand. Kronen zijn vaak gemaakt van goud, porselein, of porselein gefuseerd met metaal.

Een wortelkanaalbehandeling wordt aanbevolen als de zenuw in een tand sterft aan verval of van een traumatische klap. Het centrum van de tand, zoals het zenuwstelsel en bloedvaten weefsel (pulp) wordt verwijderd met vervallen delen van de tand. De wortels zijn gevuld met een afdichtmateriaal. De tand is gevuld en een kroon kan worden geplaatst over de tand indien nodig.

Gum ziekte: Het doel van de behandeling van tandvleesaandoeningen is om grondig de zakken van bacteriën schoonmaken rond het tandvlees en om meer schade te voorkomen. Veel mensen met tandvleesontsteking met succes kan worden behandeld met niet-invasieve therapieën, zoals schalen. Als zakken tussen het tandvlees en de tanden zijn 5 millimeter of minder in de diepte, het individu is een goede kandidaat voor scaling en root planning, soms in combinatie met antibiotica. Als het individu consequent beoefent een goede mondhygiëne thuis, kan dit de enige behandeling nodig is.

Scaling verwijdert tandsteen en bacteriën van tand oppervlakken en onder het tandvlees. Oxydatie kan worden uitgevoerd met instrumenten of een ultrasone apparaat. Root planning verzacht de worteloppervlakken, ontmoedigen verdere accumulatie van tandsteen.

Sommige tandartsen, bijvoorbeeld, raden antibiotica mondwater, zoals chloorhexidine. Anderen kunnen plaatsen draden en gels die antibiotica in de ruimte tussen de tanden en het tandvlees of in zakken na diepe reiniging. Deze producten lijken minder bacteriën niveaus en kan helpen bij het voorkomen van toekomstige problemen.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.