Onderbeet

(Mandibulaire prognathie)

Het ziet er schattig uit op een bulldog, maar mensen met underbites kan een beetje meer zelfbewust te zijn over hun uiterlijk. Hoewel veel minder vaak voor dan zijn dubbelganger, de overbeet kan een onderbeet grote problemen veroorzaken voor degenen die te lijden van hen.

Ook bekend als een onderbeet, een onderbeet is een vorm van malocclusie, of 'slechte beet. " De meeste orthodontische problemen het gevolg zijn van een abnormale uitstulping van de kaak of uitlijning van de tanden. Een onderbeet specifiek gekenmerkt door de onderkaak (mandibule) uitsteekt voorbij de bovenkaak (bovenkaak) waardoor de onderste tanden die op overlappen. Dit kan worden gevormd door middel van een misvorming van de kaak (skelet), een foutieve uitlijning van de tanden (tandheelkundige), of beide.

Wat is de oorzaak een onderbeet?

Hoewel veel minder vaak voor dan overbites, underbites nog steeds van invloed op 5-10 procent van de bevolking. Underbites zijn meestal erfelijk, wat betekent dat de meeste mensen worden geboren met het. In dit geval overbeet gewoonlijk het gevolg van grotere of kleinere onderkaak bovenkaak, hoewel overbevolking en misvormde tanden kunnen ook de oorzaak.

Interestly, kunnen sommige etnische groepen zijn meer vatbaar voor het ontwikkelen van een onderbeet. Bijvoorbeeld, mensen van Aziatische fatsoenlijke hebben een hoger percentage van de onderkaak prognathie dan de rest van de bevolking, een teken dat underbites kan het gevolg zijn van een genetische eigenschap te zijn. Een zo'n voorbeeld van hoe de genetica spelen in de ontwikkeling van een onderbeet is de "Habsburgse kaak," waar vele generaties van de Europese koninklijke familie Habsburg weergegeven deze eigenschap.

Een onderbeet kan ook worden veroorzaakt door omgevingsfactoren: Tong duwen en de mond ademen hebben de neiging om de tong te positioneren ten opzichte van de onderste voortanden, waardoor de kaak naar voren in de vroege kindertijd ontwikkeling. Slechte eetgewoonten kan ook bijdragen aan een onderbeet. Kinderen die last hebben van allergieën en een verstopte neus hebben de neiging om vaker ademen door hun mond, waardoor de tong om uit te rusten tegen de onderkaak en het vergroten van hun kans op het ontwikkelen van een prognathie ook.

Een onderbeet is aan een onderkaak die uitsteekt boven de bovenkaak.

Complicaties van een onderbeet

Een extreem onderbeet kan een gezicht afwijking, resulteert in een uitgebreide kin. Naast de esthetische probleem, underbites ook leiden tot andere problemen, zoals moeite met kauwen, slikken en spreken. Bite problemen veroorzaakt door een onderbeet kan slijten tandglazuur, het verhogen van uw kans op het ontwikkelen tandbederf of andere gebitsproblemen. Underbites zijn ook bekend bij TMJ, een pijnlijke aandoening van het kaakgewricht veroorzaken.

Onderbeet behandeling voor kinderen

Als het aankomt op onderbeet behandeling, interventie is het beste medicijn. Hoe eerder een onderbeet wordt behandeld, hoe beter de kans heb je het vermijden van tandheelkundige ingreep in de toekomst. In het ideale geval moet de behandeling voor een onderbeet te beginnen voor de leeftijd van 8. Gedurende deze tijd worden de kinderen 'kaken nog steeds vormen, waardoor ze gemakkelijker te hervormen.

Als u niet zeker weet of uw kind een onderbeet heeft, neem hem of haar naar een orthodontist voor een evaluatie. De American Dental Association beveelt aan dat elk kind moet een orthodontist te bezoeken in de leeftijd van 7, zodat u genoeg tijd in te grijpen als je kind worden gediagnosticeerd met een orthodontische probleem.

De volgende procedures zijn vaak onderbeet behandelingen voor jonge kinderen:

- Een bovenkaak expander is een kunststof en draad apparaat bevestigd aan het dak van de mond. Een wordt gebruikt om de expander verruimen een nachtelijke basis totdat de behandeling is voltooid, die gewoonlijk ongeveer een jaar. Nadat de gewenste breedte bereikt, wordt de expander vervangen door een orthodontische retainer. - Een reverse-pull gezichtsmasker wraps rond het hoofd en hecht aan metal bands op de bovenrug tanden om de bovenkaak te trekken op zijn plaats. - In tegenstelling tot de vorige twee behandelingen voor underbites, die de groei van de bovenkaak te stimuleren, een kin dop remt de groei van de onderkaak. Het wraps van de kin tot de bovenkant van het hoofd en kan worden gecombineerd met reverse-pull gezichtsmasker.

Niet iedere behandeling volledig te elimineren de noodzaak voor een operatie op latere leeftijd. Maar als de onderbeet is mild of tandheelkundige (in totaal met betrekking tot de tanden), kan uw tandarts ervoor kiezen om niets te doen en te behandelen met beugels als een tiener of volwassene. Ongeacht welk type procedure wordt al vroeg gebruikt, worden braces meestal later nodig om de behandeling te voltooien.

Volwassen behandeling voor underbites is beperkter. Nadat de kaken zijn volledig gevormd, expanders en maskers zal niet helpen. Als de onderbeet is het skelet in de natuur, is tandheelkundige ingreep meestal nodig om de kaak opnieuw te positioneren. Tijdens deze operatie wordt de onderkaak teruggeduwd of bovenkaak wordt voortbewogen in een gewenste positie. Dit type ingreep gebeurt meestal in een ziekenhuis onder narcose. Beugels kan nodig voor en na de operatie als onderdeel van de behandeling.

Als de onderbeet is tandheelkundige in de natuur, kunt u in staat zijn om een operatie te vermijden. Trekken van tanden kan nog nodig zijn om te verlichten overbevolking en beugels zijn nodig om tanden te verplaatsen naar de juiste positie.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.