Overbeet

Een overbeet wordt gekenmerkt door boven tanden uitstrekt tot buiten de onderste tanden.

Een overbeet, een aandoening waarbij de bovenste tanden verder gaan dan de onderste tanden, is een veel voorkomende tandheelkundige probleem dat kan worden verholpen door beugels. Overbeet tanden worden beschouwd als een vorm van malocclusie, of 'slechte beet. " Soms is een overbeet is zo klein dat het nauwelijks merkbaar, terwijl de meer extreme gevallen kan uw bovenkaak er aanzienlijk groter of uw onderkaak veel kleiner.

Veel mensen zijn prima met de manier waarop een overbeet eruit ziet. Maar een ding in gedachten te houden is dat het eigenlijk kan leiden tot grote gebitsproblemen. Overbeet tanden kunnen invloed hebben op de manier waarop je praat en zelfs de structuur van je gezicht - zij die ooit hebben gehoord van de term "buck tanden" kunnen dat bevestigen. Veel patiënten die hebben ondergaan overbeet correctie of overbeet operatie worden vaak tevreden met de resultaten, het vinden van verbeteringen met kauwen, spraak-ontwikkeling en hun uiterlijk.

Overbeet Tanden: een reden tot bezorgdheid

Helaas zijn de meeste overbites zijn erfelijk. Maar ook andere factoren kunnen leiden tot overbeet tanden, met inbegrip van duimzuigen, tong duwde of het gebruik van een fopspeen of fles.

Als je bang bent dat uw kind een gewoonte die bijdraagt aan een overbeet heeft, het opzetten van een afspraak bij de tandarts. Zelfs op jonge leeftijd, een tandarts kan uw kind beet contact op met X-stralen en bepalen de behoefte aan overbeet correctie op een later tijdstip. Uw tandarts kan ook voorstellen doen voor uw kind om slechte orale gewoonten die de kans op het ontwikkelen overbeet tanden te verhogen stoppen.

Een tandarts kan bepalen of u een overbeet tijdens een reguliere tandarts bezoek. Hoewel de kleine i-afwijkingen hoeven niet noodzakelijk te worden gecorrigeerd, wordt overbeet correctie meestal aanbevolen om toekomstige gebitsproblemen te voorkomen. Een overbeet kan ertoe leiden dat u meer druk uit te oefenen op je kaak tijdens het kauwen - in de tijd, dit kan slijten je tanden, waardoor de behoefte aan een tand vulling of tandvleesontsteking behandeling.

Overbeet chirurgie en andere behandelingen

Orthodontische behandeling is het meest voorkomende vorm van overbeet correctie. Een tandarts of orthodontist zal vaak gebruik maken van beugels en elastiekjes naar de top tanden terugtrekken. Als er een overbeet wordt bemoeilijkt door overbevolking, moet u een tand extractie om plaats te maken voor je voortanden.

Invisalign ® overbeet correctie is een alternatieve oplossing voor de traditionele draad bretels. Met Invisalign overbeet correctie, zal uw tandarts voorschrijven van een reeks doorzichtig, plastic aligners om te dragen voor een periode van 1-2 jaar. De aligners klikken op uw tanden en kunnen worden verwijderd wanneer uw eten of borstel. Elke aligner is ontworpen om stapsgewijs uw overbeet tanden verschuiven naar een bepaalde positie.

In extreme omstandigheden, waarbij de overbeet is meestal het skelet, kan overbeet een operatie nodig zijn om uw kaak te stellen vooruit of achteruit. Voor optimale resultaten wordt correctieve overbeet operatie aanbevolen na een kind is gestopt met groeien - in de late tienerjaren of begin jaren '20. Als er een lange overbeet wordt niet gecorrigeerd door de volwassen leeftijd, kan de tanden blijven verschuiven en veroorzaken problemen zoals tandvleesontsteking.

Hoe eerder u een tandarts voor een tandheelkundig probleem, hoe beter. Een overbeet is gemakkelijker te behandelen bij kinderen en tieners, zoals hun kaken nog in ontwikkeling zijn. Maar het is nooit te laat om uw gebit te corrigeren - volwassenen kunnen ook worden behandeld voor een overbeet. Meer tijd kan nodig zijn om het probleem te verhelpen.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.