Rotte tanden

Rotte tanden - Onbehandelde gaatjes kan leiden tot een dode tand.

U kunt echt niet aankleden rotte tanden, hoewel de medische gemeenschap probeert. Case in point: "cariës" is de tien-dollar Latijnse woord voor "rotte" en zo "cariës" is uitgegroeid tot de verbeelding, tandheelkundige school term voor "rotte tanden." Toch is er niets fancy over rottende tanden. Ze zijn gewoon lelijke voorbeelden van tandbederf, zo simpel is.

Een zeer vaak tandheelkundig probleem, carieuze of rotte, tanden invloed op miljoenen mannen, vrouwen en kinderen over de hele wereld. Mensen worden gevoeliger voor de factoren die rottende tanden zo goed als het moment dat hun eerste kindje tanden verschijnen. En terwijl de primaire oorzaak van rottende tanden is even complex als het is alomtegenwoordig, een ding is duidelijk: niet wordt behandeld, een rottende tand is voorbestemd om een dode tand te worden.

Wat is de oorzaak een dode tand Die aan?

Rotte tanden zijn het resultaat van de demineralisatie van tandglazuur door het zuur-producerende bacteriën die normaal groeien menselijk speeksel. De erosieve kracht van dit chemische proces is de reden waarom holten en rottende tanden lijken verkleurd en menigmaal doorschijnend. In zogenaamde "best case" scenario het zuur belast rottende tanden een kleine tandheelkundige holte. In het worst-case scenario's, zal het zuur te eten door het glazuur en dentine in de pulp van de tand produceren eerst een kiespijn en dan een dode tand.

Suiker en rottende tanden

Een rottende tand is veel meer een modern probleem. Hoewel rotte tanden waren niet helemaal onbekend in oude beschavingen, de toestand was lang niet zo wijdverbreid als het is in de hedendaagse samenleving. Interessant is dat de dramatische stijging van de incidentie van rottende tanden begon in Europa en Noord-Amerika gedurende de jaren 1700. Niet toevallig was dit het begin van het tijdperk waarin het gebruik van suikerriet en suikerbieten-afgeleide sucrose als additief voor levensmiddelen werden.

Uit onderzoek blijkt de consumptie van suiker en zetmeelrijke voedingsmiddelen creëert de perfecte omgeving voor de groei van het zuur-producerende bacteriën die verantwoordelijk zijn voor rottende tanden. Dit verklaart gedeeltelijk de alarmerend aantal kinderen die last hebben van vervallen of rotte tanden. Volgens het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services, 6 van de 10 kinderen in de VS zal hebben over ten minste een holte gevuld met 5 jaar. Studies koppelen deze alarmerende statistiek om drie dingen: 1) de alomtegenwoordigheid van zoete snacks, 2) de praktijk van het geven van kleine kinderen te pacificeren flessen sap, melk, of de formule om te drinken tijdens de dag of 's nachts, en 3) inconsistent mondhygiëne.

Symptomen rotte tanden

Het zuur schade die leidt tot rotte tanden is in eerste instantie niet op te sporen aan iemand anders dan een tandarts herziening van tandheelkundige r?Ântgenfoto's. Echter, zodra het verval heeft gegeten via de email, rottende tanden in het algemeen gevoelig worden voor zoete voedingsmiddelen, extreme temperaturen en druk. Tegen de tijd dat tandbederf is duidelijk zichtbaar met het blote oog, ernstige en mogelijk onherstelbare schade heeft plaatsgevonden.

Het voorkomen van rotte tanden

Het voorkomen van rotte tanden neemt een beetje gezond verstand en veel toewijding. De sleutel tot het vermijden van rottende tanden is het verminderen van de hoeveelheid holte-veroorzakende bacteriën en tandplak in je mond. Dit vereist een echte inzet voor een goede mondhygiëne. Door het volgen van een reguliere tandheelkundige zorg regime, help je het risico op het ontwikkelen van een rottende tand of twee. Dit vereist:

- Tandenpoetsen 2-3 keer per dag - Het gebruik van tandsteen-control tandpasta met fluoride - Dagelijks te flossen - Spoelen met een fluoride mondspoeling - Vermindering van het zetmeel-en suikerhoudende voedingsmiddelen - Het verhogen van speekselvloed door het kauwen xylitol kauwgom - Reguliere tandheelkundige reiniging door een tandarts DDS, DMD of mondhygiënist

Je hoeft niet te leven met een dode tand. Als u last heeft van rottende tanden, is het tijd om een tandarts te zien.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.