Tand ongevallen
Zoals we allemaal weten, kunnen er tand ongevallen optreden. Als u of iemand die je kent heeft een tandheelkundige noodhulp nodig heeft, geen paniek. Deze tips zal je vertellen wat je moet doen in geval van een tandheelkundige noodhulp.

1. Kiespijn

Plaats nooit pijnstillers, zoals aspirine, op het tandvlees, dit kan het tandvlees doen verbranden. Reinig uw mond door te spoelen grondig met warm water. Voorzichtig floss rond de tand om het even welk voedsel deeltjes die er mag worden gevangen te verwijderen. Als uw tand blijft pijn doen, dan moet u contact opnemen met uw tandarts zo snel mogelijk. Een kiespijn kan het gevolg zijn van een aantal gebitsproblemen. Regelmatige gebitscontrole en tandheelkundige reinigingen kan helpen voorkomen dat kiespijn.

2. Gebroken tand

Als uw tand breekt, het eerste wat je moet doen is onmiddellijk contact opnemen met uw tandarts. Je moet ook je mond schoon te maken door te spoelen grondig met warm water. Breng een koud kompres om het gebied om zwelling te minimaliseren.

3. Mogelijke gebroken kaak Als u denkt dat uw kaak zouden gebroken, breng dan een koud kompres om het gebied om zwelling te minimaliseren. U moet uw tandarts direct zien of naar de eerste hulp van een nabijgelegen ziekenhuis te gaan.

4. Uitgeschakelde Tand Als uw tand is uitgeschakeld, spoel de tand uit heel voorzichtig te zorgen dat het schoon is. Schrob niet over de tand of verwijderen weefsel dat is eraan verbonden zijn. Zorg ervoor dat u een handdoek plaatsen of doek te wassen in de gootsteen, zodat het niet verder in de afvoer. Als je kunt, voorzichtig terug plaatsen van de tand in het stopcontact. Als dit niet mogelijk, plaats de tand in een bakje of melkbeker. U moet de tand mee te nemen en direct naar uw tandarts.

5. Gebeten tong of lippen

Als u gebeten uw tong of lippen, veeg het schoon met een doek. Breng een koud kompres om het gebied om zwelling te minimaliseren. Als het bloeden niet stoppen, moet u naar de eerste hulp van een nabijgelegen ziekenhuis.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.