Tandproblemen

Tandsteen kan niett alleen bijdragen aan tandproblemen - tandsteen, dat kruipt onder het tandvlees kan parodontitis veroorzaken!

Voor de meeste mensen, tandsteen is niet iets waar we naar uit te kijken. Maar in dit geval hebben we het niet over het onderwerp van de wiskunde. Tandsteen is eigenlijk een andere naam voor tandsteen, een geharde aanbetaling van tandplak die op uw tanden en onder je tandvlees!

Wat is de vergelijking?

Tandsteen wordt veroorzaakt door een ophoping van tandplak, welke vormen na het eten. De suikers en koolhydraten in de voeding veroorzaken de bacteriën in je mond tot een zuur dat je tanden aanvallen te produceren. Je mag niet in staat zijn om tandplaque te zien, maar je kunt het voelen - het leidt tot een pasta-achtige film die niet alleen een slechte smaak laat in je mond, maar ook veroorzaakt veel gebitsproblemen!

Na verloop van tijd, tandplaque dat niet is verwijderd door poetsen en te flossen wordt verkalkt. Minerale zouten worden afgezet op de tanden, de vorming van een harde, kleverige substantie die het mogelijk maakt nog meer tandplak zich te houden aan het! Denk na over het op deze manier: Als je ooit hebt gereden door de sneeuw in de winter, je hebt waarschijnlijk gezien wat het zout op de weg kunt doen om uw auto. En als je het niet onmiddellijk te verwijderen, kan het te bouwen tot het punt dat het kan uw voertuig beschadigen. Stel je voor wat er gebeurt met je tanden wanneer tandplak laat zijn eigen zoutlagen achter!

Het lelijke uiterlijk van tandsteen moet je een idee geven dat er iets is mis is met uw tandheelkundige gezondheid. Als u merkt dat gele of bruine vlekken op je tanden, is het zeer waarschijnlijk uit een opbouw van tandsteen. Tandsteen is eigenlijk een zeer poreus materiaal, waardoor het aan te trekken vlekken gemakkelijk. En tandsteen zal niet alleen bijdragen aan de gaatjes, maar het kan leiden tot parodontitis ook! Als tandsteen bouwt, het begint te kruipen onder je tandvlees en het omliggende weefsel aan te vallen. Het uiteindelijke resultaat is een tandvleesontsteking, wat kan leiden tot verlies van tanden als deze niet behandeld!

Hou het schoon

U kunt om het zout wassen van uw auto, maar je zult niet in staat zijn om tandsteen te wissen op uw eigen. Als tandsteen hecht zich aan de tanden, het kan niet worden verwijderd met een tandenborstel, het maken van een tandartsbezoek nodig. Uw tandarts of mondhygiënist heeft alle tools die nodig zijn om tandsteen te verwijderen. Door middel van een behandeling van tandvleesziekten bekend als scaling en root schaven, tandartsen in staat zijn om tandsteen los - zelfs onder je tandvlees!

Tandartsen kunnen gebruik maken van een ultrasone reiniging van de tanden apparaat blazen grote deposito's van tandsteen. Eventuele resterende deposito's kunnen worden verwijderd met een hand scaler. Zodra de schaal is voltooid, rootplaning verzacht de tand oppervlak, waardoor het moeilijker voor de tandplaque zich weer vast! Deze eenvoudige procedure kan worden uitgevoerd tijdens uw tandheelkundige examen, dus zorg ervoor dat een tandarts regelmatig te bezoeken tot tandbederf en tandvleesontsteking te voorkomen.

Poets tweemaal per dag, maar niet Houd de dokter weg!

Om tandsteen te voorkomen, moet je de bron te elimineren: tandplak. Hier zijn enkele tips om mee te beginnen:

Vermijd zoete snacks - Gezond eten zal de productie van tandplak te minimaliseren.

Hier krijg je een check-up - Een tandheelkundig examen en reiniging wordt tandsteen verwijderen om uw mond beter voor te bereiden voor een in-home care '. Ga het zien van uw tandarts ten minste tweemaal per jaar bijeen om tandsteen opbouw onder controle te houden.

Oefen uitstekende mondhygiëne - Brush minstens tweemaal per dag en floss ten minste eenmaal per dag. Als je kunt, borstel na elke maaltijd om tandplak en tandsteen te houden van de vorming.

Zorg ervoor dat u goed borstelen - vraag een tandarts voor mondhygiëne tips. En als het een tijdje geleden dat u hebt het laatst gezien een tandarts, is het tijd om een afspraak te maken. Hoe langer je wacht om tandsteen verwijderd, kan het nog erger uw gebitsproblemen te krijgen! nieuw! Houd de Shift-toets ingedrukt en klik en sleep de bovenstaande woorden om ze opnieuw te rangschikken. Verwijderen Google Vertalen voor bedrijven:Translator ToolkitWebsite TranslatorGlobal Market Finder

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.