Wortelkanaalbehandeling
Een wortelkanaalbehandeling is tandheelkundige procedure om een tand die niet gevuld kan worden of hersteld op een andere manier op te lossen. Als de tand ernstig is vervallen in de zenuw van de tand of abscessed, dan is wortelkanaalbehandeling meestal de enige optie om de tand te redden. Uw reguliere tandarts zou kunnen doen het wortelkanaal, maar hij / zij kan u sturen naar een kaak chirurg.

Wat is betrokken bij een wortelkanaalbehandeling?

Na de tandarts verdooft je tand, kan hij / zij gebruik maken van een cofferdam om de tand gebied droog en vrij van speeksel. Een rubberen dam is gewoon een stukje rubber dat over de tand en isoleert van de rest van de mond. De tandarts zal de tand vervolgens voor te bereiden door het boren van een opening. Na de tandarts verwijdert alle van het verval en bacteriën, zal hij / zij gebruik maken van een wortelkanaalbehandeling bestanden te reinigen van de grachten (wortels) van de tand. Wortelkanaalbehandeling bestanden zijn kleine instrumenten die toenemen in diameter en past naar beneden in de grachten zodat de tandarts om de zenuw te verwijderen. Sommige tandartsen graag een week of twee wachten voordat ze klaar zijn een wortelkanaalbehandeling, om ervoor te zorgen dat er geen ongemak of verdere besmetting. Indien dit het geval is, zal de tandarts goed reinigen tand en doorgaans op wat kalmerende geneesmiddel in en sluit het gesloten met een tijdelijk vulmateriaal. In de laatste fase van een wortelkanaalbehandeling, zal de tandarts meestal vul de grachten met een rubberen vulling materiaal genaamd. Na de kanalen opgevuld, wordt een regelmatige vulling worden geplaatst in de tand.

Feiten te overwegen over wortelkanalen

Na een tand heeft een wortelkanaal, kan het droog en bros en gemakkelijk breken. Een kroon (cap) wordt meestal aanbevolen om de tand goed te herstellen. De kosten van een wortelkanaalbehandeling op een molaire (terug tand) gemiddeld ongeveer 800,00 dollar en meer als een wortelkanaalbehandeling specialist voert de procedure. Een kroon gemiddeld ongeveer 900,00 dollar. Hoewel de kosten van een wortelkanaal uitgebreid, de enige andere alternatief voor een wortelkanaal het verwijderen van de tand. Als de tand wordt verwijderd, wordt een brug, gedeeltelijke of tandheelkundig implantaat aan te raden om het gat te vullen, omdat de andere tanden kan worden scheef door het verschuiven van rond.

Een wortelkanaalbehandeling hoeft niet te eng zijn als je weet wat je kan verwachten. Vertel alle problemen of vragen die u heeft met uw tandarts en zorg voor regelmatige afspraken, omdat een wortelkanaalbehandeling een investering is voor je gebit.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.