Kneuzing hand

Iedereen heeft wel eens een kneuzing aan een vinger, hand of pols die pijn of zwelling veroorzaakt. De meeste van de tijd dat onze bewegingen van het lichaam veroorzaken niet echt een problemen, maar het is niet verwonderlijk dat symptomen zich ontwikkelen van de dagelijkse slijtage, overmatig gebruik, of een blessure.

Vinger, hand of pols verwondingen komen het meest voor bij:

 • Sport of recreatieve activiteiten.
 • Werkgerelateerde taken. Iedereen heeft wel eens een kleine verwonding Aan een vinger, met de hand van Pols sterven Pijn van zwelling veroorzaakt.
 • Vinger, met de hand van Pols verwondingen Komen Het Meest VOOR BIJ:
 • Sport van recreatieve Activiteiten.
 • Werk-gerelateerde genomen.
 • Werk van Projecten Rond Het Huis, vooral ALS Het gebruik van machines zoals grasmaaiers, sneeuwkanonnen, van handgereedschap.
 • Per ongeluk Vallen.
 • Vuistgevechten.

Het risico van een vinger kneuzing met de hand van de pols letsel is hoger in contact sporten, zoals worstelen, voetbal, van voetbal, en in Snelle sporten, zoals fietsen, inline skaten, skiën, snowboarden en skateboarden. Sporten sterven dragende Nodig op de Handen en Armen, zoals Gymnastiek, Kan Het Risico van letsel. Sporten sterven de hand Apparatuur zoals skistokken, hockey van lacrosse sticks, van rackets gebruikt OOK Het Risico op

Lichamelijk letsel

Ouderen lopen meer risico op verwondingen en breuken, omdat de verliezen spiermassa en sterkte van de Botten (osteopenie) Als ze ouder worden. Hebben ze ook meer de problemen ontmoet visie en evenwicht, sterven hun risico van ongewilde verwondingen toeneemt.

De meeste Lichte verwondingen zullen genezen op hun eigen, en thuis de Behandeling is meestal alles wat nodig om de symptomen te verlichten en genezing te Bevorderen.

Plotselinge (acute) letsel

Een acuut letsel Kan Het gevolg zijn vaneen directe klap, een penetrerend letsel, van Een val, van van Draaien, schokken, vastlopen van het buigen van een ledemaat. Pijn kan plotseling en de betrokkene kan zijn. Blauwe plekken en zwelling kan snel ontwikkelen na het letsel. Acute blessures zijn:

 • Blauwe plekken na een pols letsel
 • Letsel Aan de gewrichtsbanden.
 • Letsels Aan pezen, zoals de Hamer Vinger.
 • Letsels Aan gewrichten (verstuikingen).
 • Getrokken spieren (stammen).
 • Gebroken Botten (botbreuken)
 • Dislocaties.
 • Breken letsel, wat Kan Leiden Tot compartiment syndroom.

Overbelastingsletsels

Overbelastingsletsels optreden wanneer te Negeer eerste regel Druk wordt Geplaatst op een gemeenschappelijke van de Ander weefsel, vaak ontmoet "overdreven" Een activiteit van de paarden dezelfde activiteit. Overbelastingsletsels zijn de volgende: De

Carpaal tunnel syndroom wordt veroorzaakt deur druk op een zenuw in de pols. De symptomen zijn Tintelingen, gevoelloosheid, zwakte van pijn in de Vingers en hand.

Pijn aan pezen is eigenlijk een symptoom van tendinosis, een reeks van zeer kleine tranen (microtears) in Het weefsel in en rond de pees.

De Quervain de ziekte kan voorkomen in de hand en pols bij pezen en de op de duim zijde van de pols opzwellen en ontstoken raken.

Behandeling arm kneuzing

De behandeling van een vinger, met de hand van de pols letsel kan eerste hulp maatregelen, geneeskunde, spalk van stemmen, fysiotherapie, en in sommige gevallen, chirurgie.De Behandeling is afhankelijk van.:

 • De locatie, Het soort en de ernst Van het letsel.
 • Hoe lang geleden de schade Zich heeft voorgedaan.
 • Uw leeftijd, gezondheidstoestand en activiteiten (Zoals werk, sport van hobby's).

Voorkomen van arm kneuzing

De volgende tips kunnen voorkomen vinger, hand, pols en kneuzingen

 1. Doe oefeningen die uw hand-en armspieren te versterken.
 2. Stop, wijzigen of een pauze nemen van activiteiten die de symptomen veroorzaken.
 3. Verlaag de snelheid en de kracht van repeterende bewegingen in activiteiten zoals hameren, typen, breien, quilten, vegen, harken, spelen racket sporten, of roeien.
 4. Wisselen van positie wanneer je te houden objecten, zoals een boek of het spelen van kaarten, voor langere tijd.
 5. Gebruik je hele hand om een object te begrijpen. Vast te pakken met alleen je duim en wijsvinger kan spanning op uw pols.
 6. Denk aan het dragen van handschoenen die de pols ondersteunen en trillingen-absorberende vulling bij het werken met hulpmiddelen die trillen.
 7. Gebruik veiligheidsmaatregelen, zoals handschoenen, en volg de instructies voor het juiste gebruik van hand-en elektrisch gereedschap.
 8. Wees voorzichtig bij het gebruik van messen in het bereiden van voedsel of ambachtelijke activiteiten. Houdt toezicht op een kind met behulp van messen of scherpe schaar in ambachtelijke activiteiten.
 9. Draag beschermende kleding, zoals polsbeschermers, in de sport activiteiten.
 10. Controleer uw werkhouding en lichaam mechanica.
 11. Organiseer uw werk zodat u uw positie zo nu en dan te veranderen met behoud van een comfortabele houding.
 12. Plaats je werk, zodat u niet hoeft te overdreven wenden tot beide zijden.
 13. Houd uw schouders ontspannen wanneer je armen zijn opknoping naast elkaar.
 14. Bij gebruik van een toetsenbord, Houd uw onderarmen parallel aan de vloer of iets verlaagd, en houd uw vingers lager dan je polsen. Laat je armen en handen vrij kan bewegen. Neem regelmatig een pauze om je vingers, handen, polsen, schouders en nek te strekken. Als u een polssteun tijdens de pauzes van het typen, is het best om uw handpalm of de hiel van je hand rusten op de steun, in plaats van je pols.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.