Kneuzing pols

Wat een blauwe plek of Kneuzing pols precies is?

Hier is informatie over hoe een blauwe plek zich voordoet, de aard van de blauwe plekken en de verschillende behandelingen.

Blauwe plekken bij pols ontstaan wanneer een persoon heeft een bult geleden of kloppen om een bepaald deel van hun lichaam. Een blauwe plek, soms een kneuzing, verschijnt omdat kleine aderen en haarvaten in het omliggende weefsel pauze, waardoor de bloedcellen te lekken in de huid. De zwarte, paarse, blauwe of gele kleur wordt veroorzaakt door de bloedvaten te verzamelen onder de huid.

Soorten Kneuzingen Er zijn drie types van blauwe plekken. Deze zijn:

  • Subcutane
  • Intramusculaire
  • Periostale

Een onderhuidse bloeduitstorting is wellicht de meest voorkomende van de drie soorten en het is de minst pijnlijke. Bloedvaten die direct onder de huid zijn die beschadigd onderhuidse blauwe plekken. Subcutane blauwe plekken treedt op na een zachter effect dan intramusculaire of periostale blauwe plekken.

Intramusculaire blauwe plekken is wanneer de bloedvaten van de spier beschadigd zijn. Dit soort blauwe plek is pijnlijker dan onderhuidse blauwe plekken zoals het is dieper en vaak het gevolg is van een veel hardere klap dan een onderhuidse bloeduitstorting, en kan langer duren voordat de blauwe plek te verdwijnen.

Een periostale kneuzen wanneer de bloedvaten en de buitenste laag van het bot (cortex) beschadigd. Deze vorm van blauwe plekken is zeer pijnlijk en als er een groot deel van de cortex beschadigd is, kan eigenlijk een botbreuk, zodat moet worden uitgesloten door een arts die kan x-stralen. Dit soort blauwe plek zou optreden na een zeer harde klap en de blauwe plek veel langer zou duren om te genezen dan een subcutaan of intramusculair blauwe plekken. Een arts zou moeten om te bepalen hoeveel schade is ontstaan aan de cortex, zodat hij kan de schade dienovereenkomstig te behandelen.

Het genezingsproces van een blauwe plek Als een blauwe plek geneest, zal het ondergaan van een reeks van kleur verandert. Dit proces is het lichaam de stofwisseling van de bloedcellen die zijn verzameld in de huid. De kleur van de blauwe plek is een benaderende indicatie van de leeftijd van de blauwe plek, maar een serieuze blauwe plek als een periostale blauwe plek, zal hetlanger duren om te gaan door de fases (Hoe ziet een blauwe plek eruit, en waarom is het van kleur veranderen?

  1. Dag een - in eerste instantie de blauwe plek zal zijn rood of een beetje paars
  2. Dag twee - na een dag of twee, zal de blauwe plekken blauw worden of een donkere paars
  3. Dag zes - de blauwe plek zal groen in kleur
  4. Dag negen - in dit stadium van de blauwe plek ziet er geel of bruin
  5. Twee tot drie weken - de blauwe plek had moeten genezen door verlaat nu de huid weer normaal

Waarom sommige mensen sneller blauwe plekken dan anderen

Sommige mensen snel blauwe plekken dan anderen. Redenen dit kan gebeuren zijn te wijten aan de leeftijd van de persoon, medicijnen en geen bloed afwijkingen zij kunnen lijden. Een oudere persoon zal snel blauwe plekken krijgt dan een jonger persoon, omdat de bloedvaten zijn meer kwetsbaar bij ouderen. Als een persoon zijn medicijnen die de bloedstolling (bloedverdunners) vermindert, dan zouden ze meer kans op blauwe plekken, als zou iemand die lijden aan bloedcellen afwijkingen of bloedstolling afwijkingen.

Behandeling van kneuzing pols

De behandeling van een kneuzing is ijs het gebied van ongeveer 10-15 minuten na het letsel is opgetreden. Verhoging van het beschadigde gedeelte van het lichaam om het bloed terug naar het hart toe kunnen helpen en een verband kan worden toegepast op de zwelling minimaliseren, wanneer het ijs is verwijderd.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.