De voet belangrijkste structuren zijn de tenen, boog en de hiel, die zijn samengesteld uit botten, gewrichten, spieren, pezen en ligamenten. Een voet blauwe plek ontstaat wanneer bloed lekken uit de bloedvaten in de voet in de weefsels van de huid, spieren of botten. Foot blauwe plekken kan invloed hebben op een deel van de voet, van de teennagel van de zeer achterkant van de hiel. Een voet blauwe plek kan verschijnen op een klein deel van een voet of grote delen van beide voeten, afhankelijk van de oorzaak.
De voet helpt zorgen voor stabiliteit, evenwicht en beweging voor het hele lichaam. Omdat voeten zijn zo betrokken bij de beweging, de impact te dragen van het gewicht van je lichaam, en zijn aan het uiteinde van het lichaam, ze zijn meer vatbaar dan vele andere delen van het lichaam om blessures die kan leiden tot blauwe plekken contact op te nemen. Verschillende soorten van mond blauwe plekken zijn onder andere kneuzingen, hematomen en purpura.
Kneuzingen zijn voorkomende vormen van blauwe plekken die worden veroorzaakt door trauma. Het trauma kan variëren van een licht effect heeft, zoals van foutief passende schoenen, voor een meer gematigde of ernstige bot-kracht letsel schade en breekt de bloedvaten in de weefsels van de huid, spieren of botten te openen. Kneuzingen gaan vaak gepaard met pijn en zwelling als gevolg van inflammatoire reactie van het lichaam op letsel.
Wanneer een kneuzing ontwikkelt zich op je huid, het wordt rood, dan zwart en blauw of paars, en tenslotte een groen-gele tint als het bloed wordt afgebroken en door het lichaam opgenomen. Voet bot kneuzingen en diepe spier kneuzingen kan zeer pijnlijk zijn en langer duren om te genezen dan de kneuzingen die alleen van invloed op de huid weefsels. Hematomen
Voet hematomen zijn een soort van blauwe plekken waar aanzienlijke bloedingen ontstaan in het bloed te bundelen onder de huid op de plaats van letsel. Hematomen kan worden veroorzaakt door dezelfde krachten die kneuzingen veroorzaken, maar ze over het algemeen leiden tot meer pijn, zwelling en complicaties dan kneuzingen. Hematomen kan ook veroorzaakt worden door chirurgische procedures of de spontane breuk van een bloedvat.
Gemeenschappelijke hematomen invloed zijn op de voet zijn subcutane hematomen (ophoping van bloed onder de huid) en subungal hematomen (verzameling van bloed onder een teennagel). Purpura
Purpura wordt veroorzaakt door spontane lekken van bloed uit de kleine bloedvaten (haarvaten). Het resulteert in rode, platte vlekken of vlekken op de huid en slijmvliezen. Purpura dat resulteert in kleine plekjes op de huid wordt genoemd petechiën. Een groot deel van purpura wordt genoemd ecchymose, maar elke vorm van blauwe plekken van de huid wordt vaak aangeduid als blauwe plekken.
Purpura wordt niet veroorzaakt door trauma, net als de kneuzingen en hematomen, maar door een verscheidenheid van ziekten, aandoeningen en aandoeningen, waaronder:
Zoek onmiddellijk medische zorg als u gemakkelijk blauwe plekken of frequent op de voeten of elders op je lichaam, vooral als het gepaard gaat met neusbloedingen of bloedend tandvlees. Onmiddellijk medische hulp (bel 112) als u, of iemand die je kent, het ontwikkelen van petechiën (kleine, platte paars-gekleurde vlekken), hoge koorts, ernstige hoofdpijn, verandering in de alertheid, of een stijve nek, die kan worden symptomen van meningitis of andere ernstige aandoeningen.
Welke andere symptomen kunnen optreden met een voet blauwe plek? Een voet blauwe plek kan gepaard gaan met andere symptomen die variëren afhankelijk van de onderliggende ziekte, aandoening of toestand. Foot blauwe plekken worden vaak geassocieerd met pijn in de voet, zwelling en verkleuring van de huid
De meeste blauwe plekken voet wordt veroorzaakt door een lichte kneuzing of letsel, zoals van kleine stoten, krassen, reizen of vallen. Misschien vindt u dat u snel blauwe plekken op je voeten en benen dan op andere lichaamsdelen. Dit komt omdat de gebieden in het algemeen gevoeliger voor beschadigingen en de invloed van de zwaartekracht op de bloedstroom. Gemakkelijk blauwe plekken kan eenvoudig een familiale, of geërfd, neiging en niet noodzakelijk een reden tot bezorgdheid.
Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.
Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.