Wat te doen tegen kneuzingen?

Kneuzingen, wat te doen?

Persoonlijk adviseer ik dat mensen ijs toepassen. Voor sommige mensen, 20 minuten is veel te veel. Voor anderen, in het bijzonder goed onder de voorwaarde atleten, kunnen ze daar ijs op veel langer. De persoon moet de beslissing nemen over hoe lang het ijs mag blijven.

Mijn persoonlijke aanbeveling is dat mensen moeten ijs van toepassing zolang het comfortabel is. Uiteraard zal er een lichte ongemak van de kou, maar zodra pijn of overmatige hinder wordt ervaren, is het tijd om het ijs te verwijderen. Het is veel beter ijs toepassing van 3 tot 5 minuten enkele malen per uur dan niet.

C: (compressie) Compressie eigenlijk bereikt twee dingen. Ten eerste, het helpt bij het verminderen zowel het bloeden en zwelling rond het letsel, en ten tweede, het biedt ondersteuning voor het aangetaste gebied. Gebruik een breed, stevig, elastisch, drukverband om de gehele schade site te dekken.

E: (hoogte) simpelweg verhogen van de gewonde gebied boven het niveau van het hart op alle mogelijke tijden. Dit zal verder bijdragen aan het bloeden en zwelling te verminderen.

R: (verwijzing) Als de blessure ernstig genoeg is, is het belangrijk dat je contact op met een professionele fysiotherapeut of een erkend sportarts voor een nauwkeurige diagnose. Zij zullen in staat om u te vertellen de volle omvang van de schade.

Voordat we eindigen met de eerste behandeling en ga naar de volgende fase van het revalidatieproces, er zijn een paar dingen die je moet vermijden tijdens de eerste 72 uur.

Zorg ervoor dat elke vorm van warmte te vermijden op de schade site. Dit geldt ook voor warmte lampen, warmte crémes, spa's, jacuzzi's en sauna's. Vermijd alle beweging en massage van het aangetaste gebied. Vermijd ook overmatig alcoholgebruik. Al deze dingen zal de bloeding, zwelling en pijn van het letsel. Vermijd hen ten koste van alles.

Na de eerste 48 tot 72 uur?

Ten eerste moet je actief blijven! Luister niet naar iemand die zegt dat je niets doen. Nu is het tijd om wat zachte revalidatie te starten. Het grootste deel van de zwelling zal verdwenen zijn na de eerste 48 tot 72 uur en u bent nu klaar om lichte activiteit te starten.

Licht activiteit zal niet alleen de bloedsomloop bevorderen, maar het zal ook activeren het lymfestelsel. Het lymfestelsel is van vitaal belang in het zuiveren van het lichaam van gifstoffen en afvalstoffen, die kunnen ophopen in het lichaam na een sportblessure. Activiteit is de enige manier om het lymfesysteem te activeren.

Voordat we verder gaan, een snelle woord van waarschuwing. Nooit, nooit, nooit doen elke activiteit die de geblesseerde gebied doet pijn. Natuurlijk kan je het gevoel wat ongemak, maar nooit, nooit jezelf te duwen naar het punt waar je pijn voelt. Luister naar je lichaam. Niet te doen in dit vroege stadium van het herstel.

Vervolgens moet u nu drie belangrijke behandelingen te starten. De eerste wordt veel gebruikt door fysiotherapeuten (of fysiotherapeuten) en in de eerste plaats gaat om het verhogen van de bloedtoevoer naar het aangetaste gebied. Het doel is de hoeveelheid zuurstof en voedingsstoffen meer het beschadigde weefsel. Fysiotherapeuten bereiken van deze doelstelling met behulp van een aantal activiteiten om de gewonde gebied te stimuleren. De meest gebruikte methoden zijn echografie en warmte.

Echografie, of TENS (transcutane elektrische zenuwstimulatie) gebruikt gewoon een lichte elektrische puls te stimuleren het getroffen gebied. Terwijl de hitte, in de vorm van een straal lamp of warme kruik, is zeer effectief in het stimuleren van de bloedstroom naar de beschadigde weefsels.

Ten tweede, het versnellen van het herstel en het herstel van de schade weefsel is het belangrijk dat u begint met de gewonde gebied en het aansluiten van de spieren te masseren. Terwijl de echo en warmte zal de gewonde gebied te helpen, zullen ze niet verwijderen het littekenweefsel en andere beschadigd weefsel. Alleen massage in staat zal zijn om dat te doen.

In eerste instantie de geblesseerde gebied kan heel teder, dus begin met een lichte beroerte en geleidelijk aan de druk totdat je in staat bent om harde slagen te gebruiken. Concentreer uw inspanning op de directe hoogte van het letsel en gebruik je duimen te krijgen in zo diep mogelijk af te breken het littekenweefsel.

Slechts een paar laatste punten voordat we verder gaan. Zorg ervoor dat u voldoende vocht te drinken tijdens uw letsel revalidatie. De extra vloeistof zal helpen om een groot deel van de afvalstoffen uit je lichaam te spoelen.

Ook adviseer ik u de aanschaf van een speciale zalf te gebruiken voor uw massage genaamd Rub-on-Relief. Deze speciale zalf is zeer effectief bij de behandeling van weke delen letsels, zoals verstuikingen, verrekkingen en tranen. Het bevat alle natuurlijke ingrediënten, heeft nul bijwerkingen en het beste van alles, het is heel goedkoop.

En tot slot, moet zachte stretching ook opgenomen worden als onderdeel van uw warmte en massage. Dit zal helpen om uw bereik van de beweging terug te krijgen en opnieuw uitlijnen van de beschadigde spiervezels. Tijdens het werken aan het vergroten van de flexibiliteit van de gewonde gebied, is het ook belangrijk om de flexibiliteit van de spiergroepen rond het aangetaste gebied.

Zodra uw bereik van de beweging is teruggekeerd naar normaal en beweging van de geblesseerde gebied is pijnvrij, kunt u beginnen om wat meer actieve revalidatie technieken zoals kracht werk, balans oefeningen en sport specifieke opleiding te implementeren.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.